Zorlayıcı ücretsiz oyunlardan tam teşekküllü üçlü ücretli oyunlara kadar, inşaat oyunları bize başka bir dünyadaki iddiamızı paylaşmamızı ve isteğimizi kendimize göre bükmemizi sağlıyor. İster Ark Survival: Evolved‘da yaklaşmakta olan dinozorlara karşı savunmak için bir üsse ihtiyacınız olsun, ister Minecraft‘da kendinizi gece gelecek zombilerden sakınmak için bir mağaranın içine ev yapıyor olun; inşaat oyunlarını oynamak için çok fazla neden var.

Fortnite Battle Royale‘deki inşaat çok önemlidir, en iyi duvarları nasıl koyacağını biliyorsan zafer senin hakkındır lordum! Öte yandan, inşa etmek ve Minecraft tabii ki birbirinden ayrılamaz, savunmak için bir mağarayı oyarken veya arkadaşlarınızla bir kale inşaa ederken. Ne tür bir inşaat oyunu peşinde olursanız olun, burası sizin için doğru yer. Listemizde ise çok seveceğiniz oyunlar var.

İşte sizler için seçtiğimiz en iyi inşaat oyunları:

Minecraft | Ark: Survival Evolved | Rust | Fortnite | The Sims 4 | Cities: Skylines 

Minecraft

Minecraft Dünya üzerinde milyonlarca oyuncunun ilgisini ve hayallarini yakalamış bir inşaat oyunu. Ayrıca kendisi en iyi inşaat oyunları diye düşündüğümüzde aklımıza gelen ilk isim olabilir değil mi? Arı kovanından çıkan bal bloklarını bile inşaatlarınızda kullanabileceğiniz bir oyun düşünün harika değil mi?

Eğer Minecraft oyununda blokları doğru kullanmayı başarırsanız size sonsuz bir yaratıcılık imkanı verebilir. Neredeyse sonsuz olan Dünyasında istediğiniz tarzda yapılar için bir inşaat başlatabilirsiniz. Dikkat edin evinizi kutuplarda yaparken etrafınıza kutup ayıları toplanabilir. Minecraft sadece bu kadarla da sınırlı değil, bu oyun geliştirilmeye tamamen açık! İster bir eklenti ile oyuna sırt çantası ekleyin ister bir mod ile bir jetpack üretin ve gökyüzünde süzülün. Bu oyun sizin yaratıcılığınız ile birlikte ışıldayacak!

Daha fazla Minecraft Rehberi:

Minecraft Ölümsüzlük Totemi Nedir?

Ark: Survival Evolved

Diğer merkez üssü inşaatı gereken oyunlarda bu işi biraz eğlenceye bırakabilirsiniz. Fakat Ark: Survival Evolved için size şunları söyleyebiliriz: Soğuk ve HARD Survival. Eğer oyuna girdiğiniz anda sizin yiyebilecek vahşi dinazorların yakınında doğmadıysanız şanslısınız, çünkü onların gerçekten size acıma duygusu yok! O dinazorların keskin dişlerinden sadece bir şekilde uzakta kalabilirsiniz kendinize korunacak bir yer inşaat etme işlemine hızlıca başlamalısınız. Hemen biraz odun kesin!

Peki size Ark: Survival Evolved’ı online bir şekilde oynarken oyundan çıktıktan sonra oyundaki bedeninizin tam olarak çıktığınız yerde kaldığını biliyor muydunuz? Evet bu olay tam olarak bu şekilde. Eğer bedeninizi koruyabilecek bir yer inşaat etmediyseniz oyundan çıktıktan sonra oyuna bir sondaki girişinizde kendiniz ölmüş olarak bulabilirsiniz.

Rust

Rust oyununda da sizi Ark gibi, sürükleyici bir hayatta kalma ve inşaat etme oyunu bekliyor. Studio Wildcard’ın çabalarına benzer şekilde, maceranıza hiçbir şey eşyanız olmadan başlıyorsunuz, birbirine dokunacak iki çubuk bulmadan önce diğer potansiyel düşman oyunculardan uzaklaşmanız gerekiyor.

Ancak, bazı malzemeleri ustaca temizledikten sonra, onları diğer oyunculardan savunmalısınız. İlk önce, bir “dal katmanı” temeli oluşturmak için bir yapı planına ihtiyacınız var – işte burada bulduğunuz iki çubuk devreye giriyor. Bu birinci kademe, ahşap, taş, metal sac ve zırhlı katmanlarla yağmalanmaya karşı korumanızı artıran beş aşamadan biri. Kilitler ve stratejik duvar yerleşimi gibi merkez üssünüzü korumanın birçok yolu vardır, ancak çürümesine karşı dikkatli olun. Tıpkı bu tür hayatta kalma ve inşaat etme oyununda her şeyin yaptığı gibi onlarda bozulabilir, çürüyebilir.

Fortnite

Eğer Minecraft tarzında inşaat oyunlarını seviyorsanız, Fortnite da sizin için en iyi inşaat oyunlarından biri olabilir. Aslında bakarsanız, Epic Games’in bulucularından, Tim Sweeney Fortnite’ı şu şekilde açıkladı “Minecraft’ın Left 4 Dead ile buluşması.” Fortnite sadece en iyi inşaat oyunları listesinde yer almıyor, eğer en iyi Battle Royale oyunları listesini yapsaydık Fortnite kesinlikle bu listede de yer alırdı.

Aslında inşaat Battle Royale türü oyunlarda gerekli mi sorusu her zaman tartışılan bir soru olmuştur. Fakat 99 farklı oyuncuya karşı hayatta kalmaya çalışırken bir şeyler inşaa etmek sizin işinizi gerçekten kolaylaştırabilecek bir etken olacaktır. Oyuna bunun gibi silah yükseltme masası da eklendi, bu ise oyuncuların şans faktörünü daha aza indirmek için eklenen bir özellik.

Daha fazla Fortnite Rehberi:

Fortnite Balık Nasıl Tutulur?
Fortnite 11. Sezon Savaş Bileti
Fortnite 3D Ses Modu Özelliği Eklendi!

The Sims 4

The Sims 4 insan hayatlarını yönettiğimiz bir oyun. The Sims 4 en etkileyici ev inşaat etme oyunlarından biri olabilir. Simlerinizi yönetmek için istediğiniz tarzda ve lükslükte bir ev inşaat edebilirsiniz. Tamamen hayal gücünüze kalmış!

Oyunu hikaye moduyla birlikte oynamanız bütçe konusundan hayal gücünüzü ve inşaat etme gücünüzü biraz kısıtlayabilir. Bu yüzden çoğu Sims 4 oyuncusu para hilesi kodunu yazarak evini rahat bir şekilde inşaat ettikten sonra oyunun hikaye moduna öncelik veriyor.

Cities: Skylines

Kesinlikle en iyi şehir kurma oyunlarından biri olan Cities: Skylines, herhangi bir belediye başkanının hayatını tüketecek kadar saracak bir oyun. İster doğal afetlerle dolu bir cadde, isterse caddeyi saran ceset yığınları yaratın ya da Yeşil Şehirlerin genişlemesiyle vegan bir ütopya yaratın, bu şehir kurma oyununda eğlenmek zorundasınız.

Cities: Skylines, bina oyunları uzmanlarına müthiş karmaşık şehir manzaraları yaratmak için ihtiyaç duydukları her şeyi vermek için tüm araçlara sahiptir – ve hatta birçok Cities: Skylines modunu oyuna eklersek sizin için daha da fazlasını sağlar. Ve bunu 2013’teki SimCity’nin her zaman çevrimiçi DRM saçmalığı olmadan yaptılar.

Evet sizler için bilgisayar için en iyi inşaat oyunları listesini derledik. Umarız ki ruh halinize ve kişiliğinize uygun olan oyunu bulmuş ve indirmeye başlamışsınızdir bile!

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Town of Salem Oynanış ve Rolleri

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version