Selamlar sevgili Oyungar okuyucuları bu yazımızda sizlerle Minecraft’ın 1.15 sürümde oyuna eklenen arı kovanının nasıl yapılacağını konuşacağız. Yazımızın içeriğini anahtar kelimeler ile anlatmak gerekirse: Minecraft Arı Kovanı Yapımı, Minecraft Kovan Yapımı, Minecraft Arı Kovanı anahtar kelimeleri ile anlatabiliriz. Hazırsanız çayınızdan, kahvenizen bir yudum alın ve yazımıza geçelim.

Minecraft 1.15 sürümü çıkmadan önce yüzlerce anketler yapıldı, sorular soruldu hangi hayvanlar eklenilebilir acaba nasıl bir şeyler eklenilecek şeklinde ve en nihayetinde oyuna arılar eklendi! Arılar bizim için bal kaynağı olarak gözüküyor. Arı kovanları ile bal kazanabilir bal ile de çeşitli şeyler üretebilirsiniz.

Arı kovanı ne işe yarar?

Arı kovanları arılar çevresine çekerek kovan içerisinde bal üretimin başlamasına olanak sağlar.

Minecraft arı kovanı nasıl yapılır?

Arı kovanlarının yapımı çok basittir fakat öncelikle bir arı kovanı bulmanız gerekmektedir. Oyunda 2 türlü arı kovanı bulunmaktadır. Birinci türü natural yani doğal olarak ağaçlarda oluşan arı kovanlarıdır bunların oluşmasında sizin bir etkiniz olmaz dünya ile birlikte otomatik oluşurlar. Bu arı kovanlarından toplayacağınız ballar ile sizde kendinize özel bir arı kovanı yapabilirsiniz. Aslında yapımı çok basit deneyerek bile bulunabilecek şekilde. İhtiyacınız olan malzemeler 6 adet işlenmiş odun ve 3 adet bal. 

Yukarıdaki görselde de görüldüğü üzere işlenmiş odun türü fark etmeksizin 6 işlenmiş odun ve 3 adet balı şekildeki gibi yerleştirerek arı kovanı yapabilirsiniz.

 

Minecraft Arı Kovanı Hakkında Bazı Bilgiler

Her kovan içerisinde maksimum 3 adet arı tutabilir. Bu arılar geceleri veya yağmur yağdığında kovanlarına dönerler.

Arı kovanının içerisindeki bal miktarının 1’den 5’e doğru giden 5 seviyesi vardır. Kovan 5. seviyede bal içerdiğinde görünüşü değişir. 5. seviyedeki kovana Makas ile tıklayarak 3 adet bal düşürebilirsiniz. Eğer boş bir şişeyle kovana tıklarsanız şişenizin içerisine bal doldurabilirsiniz.

Bir arı kovanını İpeksi Dokunuş alet ile kırarsanız içerisindeki arılarla beraber alabilirsiniz fakat İpeksi Dokunuş içermeyen bir aletle kırarsanız arılar size saldırmaya başlar ve bir kamp ateşine yaklaşmanız gerekir. Yoksa siz onları öldürene kadar peşinizi bırakmazlar.

                          BOŞ ARI KOVANI                                                                    DOLU ARI KOVANI

  

 

Yazımızı okuyup zaman harcadığınız için teşekkürler. Umarız ki işinize yaran bilgiler edinmiş ve buradan memnun ayrılıyor veya sitemizdeki diğer yazılara göz gezdirmek için anasayfamıza dönüyorsunuzdur. İyi günler dileriz.

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

4 yorum

  1. doğal kovanı ipeksiyle aldım ve evime yakın bir ağaca koydum peki arıları doğal kovana nasıl sokabilirim

Bir Yorum Yap

Exit mobile version