Çok oyunculu bir savaş arenası mobil oyunu olarak karşımıza çıkan Mobile Legends: Bang Bang oyunu Moonton Techonology şirketi geliştiriciliğinde yürütülüyor. Mobile Legends için bir dünya şampiyonası düzenlendi ve bu şampiyonanın kazananı dün belirlendi. League of Legends, Dota 2 gibi oyunlarla aynı türde yani MOBA türündeki oyun geçtiğimiz günlerde çok etkileyici bir etkinliğe konu oldu. MLBB Dünya Şampiyonası 2019 (M1) ismiyle gerçekleştirilen bu büyük etkinlik, toplam bütçesi 250.000 bin dolarlık (~ 1.450.000 ₺) ödül havuzuna sahipti. Bu ödül havuzundan EVOS Legends ismindeki şampiyon olan takımımıza düşen para 80.000 dolar olarak belirlendi.

Bu etkinlikte, M1 Mobile Legends: Bang Bang Profesyonel Ligi’nden davet edilen 8 takım ve küresel M1 elemelerinden seçilen 8 takım ile toplamda 16 adet takım olmak üzere MLBB Dünya Şampiyonası gerçekleştirildi. Seçilen bu takımlar grup aşamları sonucunda en iyileri belirlenilecek şekilde seçildi. Bundan sonra 15 – 17 Kasım 2019 tarihlerinde Kuala Lumpur, Axiata Arena ve Malezya’da düzenlenen Playoff karşılaşmalarının yapıldığı arenada savaşa kaldığı yerden devam ettiler.

Grup eleme aşamlarında Playoff seviyesine yükselen diğer 8 takım ise: Rex Regum Qeon (RRQ, Endonezya), EVOS Legends (Endonezya), VEC Fantasy Main (Vietnam), Axis Esports (Malezya), Burmese Ghouls (Myanmar), Sunsparks (Filipinler), Todak (Malezya) ve 10second Gaming + (Japonya) olmak üzere sıralandılar.

Mobile Legends: Bang Bang 2019 (M1) Dünya Şampiyonasının bitimiyle MLBB, 2019 Güneydoğu Asya Oyunları’nda düzenlenen ilk e-spor altın madalyasını sunarak gündem üzerinde etkisini korumaya devam ediyor. Otuzuncusu organize olacak olan Güneydoğu Asya Oyunları’na bu sene Filipinler ev sahipliği yapacak. 30 Kasım – 11 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan Güneydoğu Asya Oyunları’nı sabırsızlıkla bekleyen oyun severler için bu bir müjde. Asya’nın en büyük e-spor organizasyonu için çok heyecanlılar. E-spor madalya etkinlikleri ise 5-10 Aralık tarihleri arasında devam edecek.

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Bilgisayar İçin En İyi İnşaat Oyunları

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version