Selamlar sevgili Oyungar takipçileri bugün yazımızda sizlerle birlikte Minecraft severlerin merak ettiği bir konuya değineceğiz. Minecraft kutup ayısı ne yer ? Kutup ayısı oyuna yeni eklediğinden dolayı çoğu kişi bu konu hakkında pek bilgiye sahip değil. Bizde bu yazımızda kutup ayısı ne yer sorusuna cevap vereceğiz. Son güncellemelerle eklenen kutup ayıları gerçekten çok tatlı hayvanlar hele ki yavruları! Yetişkin kutup ayıları ise yavru kutup ayılarını korumak üzerine hayata gelmiş gibi onları her halukarda koruyorlar.

Minecraft Kutup Ayısı

Kutup ayıları buzlu biyomlarda yaşayan natural yaratıklardır. Yani siz onlara saldırmadan size saldırmazlar fakat onlara hasar verdiğinizde onlarda size saldırmaya başlarlar.

Kutup ayıları Karlı Tundra, Karlı Dağlar ve Buz Sarkıtları biyomlarında aynı anda 4 kutup ayısına kadar doğabilirler. Kutup ayıları normal buzun üstünde doğabililer ayrıca ışık seviyesi 7 veya daha fazla olmalıdır. Ayrıca donmuş göllerde veya dönmüş denizlerde de bulunabilirler.

Kutup ayılarını öldürdüğünüzde 3/4 şansla 0-2 arası şansla morina balığı, 1/4 şansla 0-2 arası somon balığı düşürürler. Bu değerler ganimet 3 kılıcınız varsa 0-5 tane olarak değişir.

Kutup ayıları sadece kendilerine vurulduğunda değil yavru kutup ayılarına vurulduğunda da sinirlenirler ve size saldırmaya başlarlar. Ayrıca yavru kutup ayılarını öldürünce herhangi bir ganimet çıkmaz. Kutup ayılarını yakarak öldürseniz bile her zaman çiğ balık düşeceğini de unutmayın!

Minecraft Kutup ayısı ne yer?

Size maalesef üzücü bir haberimiz var, kutup ayıları hiçbir şey yemiyor. Yani kutup ayılarını manuel olarak elle çiftleştiremiyoruz. Oyuna ileride eklenir mi bilmiyoruz fakat bu yazının yazıldığı tarihte böyle bir şey yok! Umarız ki ilerki sürümlerde kutup ayılarını besleyip onları çiftleştirebiliriz ve tatlı yavru kutup ayılarımız olabilir. Kutup ayılarının çiftleştirilmeme nedenini açıklayan bir makale yok fakat nadir bulundukları ve çok işlevsel olmadıkları için olabilir. Belki de geliştiriciler dünyamızda çok fazla kutup ayısı istemiyorlardır.

 

Bu yazımızında sonuna gelmiş bulunmaktayız, diğer yazılarımız da ilginizi çekebilir. Diğer yazılarımıza göz atmayı unutmayın. Ayrıca bu makale ilginizi çekebilir diye düşünüyoruz: Minecraft Arı Kovanı Yapımı

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

2 yorum

Bir Yorum Yap

Exit mobile version