Minecraft oyunu tam 10 sene önce çıkmış ve neredeyse günümüze kadar hiç bir zaman popülerliğini kaybetmemişti. Oyunu eskisi kadar oynamayan oyuncular için bile Minecraft, her zaman farklı bir yere sahipti. Minecraft online bir şekilde oynanabilecek bir çok moda sahipti ve bu modlar için de bir çok online sunucu bulunmaktaydı. Bu sunucular arasından en başarılı olanlarından biri de Hypixel sunucusuydu. Bu sunucunun yaratıcısı ve geliştiricisi olan Hypixel Inc. şirketinin neden Minecraft üzerinden bu kadar şey yapabiliyorken direkt kendi oyunumuzu yapmayalım diye düşünerek  tasarladığı oyun olan Hytale oyunu da yine aynı şekilde Minecraft oyunu gibi bir hayatta kalma oyunu olarak bir açık dünyada geçecek. Hytale oyunu Minecraft gibi efsaneleşmiş bir oyun olabilecek o kesin değil ama belli ki bir çok oyuncuyu heyecanlandırmış durumda. Gelin bir de oyunun özelliklerine bakalım.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Hytale oyunu açık bir dünyada hayatta kalma oyunu olarak piyasaya sunulacak. Oyunu ister kendi başınıza single-player şekilde isterseniz ise arkadaşlarınızla multi-player şekilde oynayabileceksiniz. Oyunda Minecrafta kıyasla yine aynı eylemleri yapabiliyoruz; yapıları yapabiliyor, maden kazabiliyor, avlanabiliyor ve daha nice nice eylemler yapabiliyoruz. Bunun yanı sıra köpek, kedi, tavuk, inek tarzı bir çok hayvan da yine oyunda olacak. Fakat Hytale oyununun belki de Minecraft oyununun bir tık önüne geçmesini sağlayabilecek etken, oyunda farklı bir çok yaratık olması. Oyun size kendi yaratıklarınızı oluşturabilme imkanı da sunuyor. Ve oyunun grafikleri Minecraft oyununa göre biraz daha güzel ve gerçekçi gibi duruyor. Fragmanda gösterilen kadarıyla karakterimizi ister FPP isterseniz TPP isterseniz ise moba şekilde yönlendirebiliyorsunuz.

Hytale Sunucuları

Bu oyunda da yine topluluk sunucuları olacak ve arkadaşlarınızla bu sunucularda mini oyunlar oynayabileceksiniz. Bu sunucularda arkadaşlarınızla sinema salonu tarzı bir yerde aynen sinema izlermiş gibi oturup video izleyebileceksiniz. Fragmanda izlediğimiz üzere kendi dünyanızı tasarlayabiliyorsunuz ama bu Fragmanda görüldüğü üzere Minecraft’taki gibi değil, direkt olarak istediğiniz yere istediğiniz şeyi koyabliyorsunuz. Bunlara ayrıca bir de kendi filminizi çekebiliyorsunuz yani bir nevi yönetmen oluyorsunuz. Normal olarak kendi karakterinizin tipini de tasarlayabiliyosunuz. Oyun Microsoft Windows, Linux, Mac OS platformlarından oynanabilir olacak.

Oyun oyuncuya ve piyasaya 2021 yılında sunulacak. Oyunun fragmanı oyuncuları çok heyecanlandırmıştı ve büyük beklentiler içine sokmuştu. Umarız ki şirket bu beklentileri karşılayabilir ve bize fragmandaki gibi bir oyun sunabilir. Tabii Hytale oyunu oyuncular için Minecraft kadar efsaneleşir mi orası belli ki hala bilinmemekte. Belki de en iyi inşaat oyunları listemize Hytale oyununu da ekleriz?

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Minecraft PS4 İçin Çapraz Platform Desteği Geliyor

Paylaş.
Bir Yorum Yap

Exit mobile version