10 Aralık’tan itibaren Minecraft’ın PlayStation 4 sürümü platformlar arası oynamaya izin verecek. Bu, her büyük oyun platformunda (Nintendo Switch, Windows, Xbox One, iOS ve Android ve Gear VR cihazları) oyuncuların aynı çevrimiçi dünyada birlikte oynayabilecekleri anlamına geliyor.

Modern video oyunlarında çapraz platform desteği olan bir oyun olmak nispeten yeni bir kavramdır. Epic Games’in Fortnite üzerinde izlediği bu politika sayesinde büyük bir başarı elde ettiğini de söyleyebiliriz. 2019 boyunca, Destiny 2 ve Call of Duty: Modern Warfare de dahil olmak üzere birçok başlık üzerinde duruldu. Şimdi Minecraft üzerinde de istemeyerek de olsa bir bükülme var.

Minecraft Playstation Çapraz Platform Desteği

Mojang şirketinden Kelsey Howard’ı bugünkü basın açıklamasında “PS4 oyuncularının yaptığı satın alım işlemleri platformlar arasında kullanılabilir ve erişilebilir olacak.” dedi. Bu, Minecraft Market‘inde mevcut olan dünyalar, skinler, minik oyunlar ve kaynak paketlerinin her platformda erişilebilir olacağı anlamına gelir.

Minecraft, 176 milyon adet satıldığı bildirilen Tetris’i yenerek, tüm zamanların en çok satan tek oyunudur. Yani her platformdan ve dünyanın her tarafından milyonlarca oyuncuya sahip oyun Türkiye üzerinde de çok ilgi çekiyor. Gerek oyunu sürekli gündemde tutan içerik üreticileri olsun gerek Türkiye üzerindeki dev oyuncu kitlesi olsun oyunu her zaman canlı tutuyorlar.

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Snapchat ve Gucci Ortaklığında Artırılmış Gerçeklik Gözlükleri

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version