Süper kahraman sinematik evrenleri deyince aklımıza iki isim geliyor. Bunlar DC ve Marvel. İki evren de ilk olarak çizgi romanlar olarak karşımıza çıkartılmış olsa da son 20 yılda resmen sinema dünyasını kasıp kavurdu. Şimdi ise bu evrenlerin yanına tamamen yerli ve milli olan yeni bir evren daha ekleniyor, ”T-World”.

Bilindiği üzere Türk sinemaseverleri tarafından büyük ilgi gören bu tarz fantastik süper kahraman filmleri ülkemizde oldukça popüler. Görülen bu ilginin üzerine T-World Entertainment and Production şirketi de yerli ve milli bir sinematik evren düzenlediklerini açıkladı. Türk merkezli şirket Türk süper kahramanlarının olacağı bir sinematik evren hazırladıklarını ve üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Ve ayrıca T-World evrenine ait sadece filmler değil, oyunlar, çizgi romanlar ve diziler de yapılacak. Ve söylediğimiz gibi evren gibi bu evrendeki kahramanlar da tamamen yerli ve milli olacak.

T-Word Dizi – Filmleri

Şirket yakın zamanda çıkacak 2 adet film ve 3 adet dizi planladıklarını söyledi ve işlerin iyi gideceği takdirde bu sayıların da artacağını sözlerine ekledi. Şirket T-World evreninde geçecek olan ve televizyon dizisi olarak yayımlanması planlanan projesini duyurdu ”Altay”. Dizinin konusu ise Altay adında bir Türk süper kahraman olacak ve ilk fragman seneye Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenecek olan MIPTV dizi ve içerik etkinliğinde bekleyenlerine sunulacak. Altay filmi ve t-world dünyası hakkında biraz daha ek bilgi almak isterseniz HollyWoodReporter isimli yabancı web sitesi bize bu site hakkında detaylı bilgi veriyor fakat maalesef site İngilizce. Eğer yeterli düzeyde İngilizceniz varsa buraya tıklayarak makalenin detaylarına inebilirsiniz.

Bu dizinin yönetmeni ise Amerikalı yönetmen Bobby Roth olacak. Bobby Roth isimli yönetmen yine Türkiye’de Kalbimin Sırları adlı bir Türk dizisinin yönetmenliğini yapmıştı. Bu dizinin yanı sıra dünyaca ünlü diziler olan Prison Break, SH.I.E.L.D, Grey’s Anatomy gibi dizilerinde yönetmenliğini yapmıştı. T-World evrenin ilk dizisi olacak olan Altay dizisinin karakterleri, Altay karakterinin yanı sıra Su, Nymp, Nazar, Rumi ve İkizler gibi karakterler olacak. Tabii ki sadece açıklanan karakterler bunlar.

T-Word Evreninde Sadece Müslüman Kahramanlar Mı Olacak?

T-World Entertainment and Production şirketinin başında olan Bülent Turgut’da T-World evreni hakkında açıklamalar yaptı: T-World evreninde yalnızca Müslüman kahramanların olmayacağını belirtirken, bu evrende Yahudi ve Rus kahramanlarda olacağını söyledi. Ayrıca sözlerine Türkiye’nin tarihsel zenginliğini anlatmak adına farklı kültürlerden, inançlardan ve halklardan geldiklerini belirterek bunlardan ve mitolojilerden yararlanılacağını söyledi. Ve bunları sinema evrenine yansıtmak istediklerini de belirtti. Bülent Turgut yerli T-World sinematik evrenini bütün dünyaya yaymak istediklerini söylerken bunu ise Netflix, Amazon, Apple Tv+ gibi sanal platformlar üzerinden yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Umarız ki bu yerli sinematik evren bizi gururla temsil eder ve Marvel, DC gibi sinematik evrenlerlerle yarışabilecek konuma gelir. Hepimiz bu sinematik evreninin ilk filmi olan Altay için 2021 yılına kadar heyecanla bekleyeceğiz.

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Minecraft Hypixel Sunucusundan Çıkma Yeni Oyun: Hytale

Paylaş.
Bir Yorum Yap

Exit mobile version