Dünyanın en popüler ses ekipmanları şirketlerinden biri olan olan JBL şirketi resmen bir devre imza attı. Amerika merkezli bu dev şirket Güneş Enerjisi ile çalışan ve bu sayede pil ömrü neredeyse sınırsız olan Bluetooth’lu yani kablosuz kulak üstü kulaklığı Reflect Eternal’ı tanıttı. JBL şirketinin bu adımıyla resmen kulaklıklar arasında yeni bir devir başladı.

Güneş Enerjisi ile Çalışan JBL Kulaklıklar

Şu an ülkemizde çok popüler olan aynı zamanda ise en çok kullanılan kulaklık, hoparlör markalarından biri olan şirket, bu popülerliğini daha da ileri taşımak adına çok önemli bir adım attı. Reflect Eternal adıyla piyasaya sunulacak olan kulaklık şirkete göre uygun şartlarda kalırsa sınırsız kullanılabilecek. Bu kulak üstü kulaklıklarda ise güneş paneli kafa bandında olacak. Yani Reflect Eternal kulaklığını her taktığınızda eğer açık havadaysanız kulaklık şarj olacak. Ve şirketin söylediğine göre açık ve güneşli bir alanda 2.30 saat kalırsa şarjı çok yüksek olacak. Bu da kulaklığı çok uzun süreler kullanabilmenizi sağlayacak. JBL şirketi Reflect Eternal kulaklıklarının güneş ışınları kadar etkili olmasa da yapay ışıklarla da şarj edilebileceğini söylüyor. Alexa ve Google Asistan gibi yapay zekalarla beraber de kullanılabilecek olan bu kulaklık USB kablosu ile de şarj edilebilecek. Bu özellikler dışında Reflect Eternal kulaklığının normal kablosuz kulak üstü kulaklıklardan hiç bir farkı yok.

Yenilenebilir enerjiyi Logitech markası da bir klavyesinde kullanmıştı fakat bu klavye o kadar tercih edilmemiş ve çok kullanılmamıştı. Bunun gibi Garmin şirketinden de yenilenebilir enerji kaynaklı bir saat tasarlanmıştı. İnsanlar yenilenebilir enerjinin ilk ürünleri olan bu klavye ve saati o kadar da kullanmamıştı. Fakat bu kulaklığın ilk ürünlere göre daha kullanışlı olması bekleniyor. Ve bize göre insanların bu tarz enerjilere yönelmesi de gerekiyor. Ve bu tarz ürünlerinin sayısının artması yenilenebilir enerjinin daha çok kullanılmasını da sağlıyor. Bu ürünlerden anladığımız üzere bizi yakın gelecekte daha çok bu tarz ürün bekliyor gibi duruyor.

JBL Reflect Eternal kulaklığı 99 dolara ön sipariş şeklinde kullanıcıya sunuldu. Ve tam olarak 2020 yılının Ekim ayında piyasa çıkması bekleniyor.

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Pubg Mobile Angry Birds Güncellemesi Geldi

Paylaş.
Bir Yorum Yap

Exit mobile version