Geçtiğimiz günlerde Nvidia kurucularından ve CEO’luk yapan Jensen Huang 5G Mobil Dünya Kongresi’de dikkatleri üzerine çeken önemli bir açıklamada bulundu. Konuşma ve görme duyularını tek bir yapay zeka sisteminde toplayan ‘‘Nvidia Jarvis”. (çok yönlü yapay zeka yazılımı geliştirme kiti) Nvidia yapay zekası Jarvis özellikleriye gerçekten filmleri hatırlatıyor.

Bu yapay zeka sistemi sizin konuşmanızı anlayıp ayrıca bir de yüz ifadenizi, bakışlarınızı ve mimiklerini görerek ona uygun cevap vermekte. Ayrıca Huang bu sistemi eğitmek ve geliştirmek için kusursuz bir iş çıkarmaya çalıştıklarını söylemekte. Bu yapay zeka teknolojisi aynı Iron Man’ın zırhının içinde bulunan Friday yapay zekası veya yeni adıyla Jarvis’e benzemekte. Yani Nvidia, Jarvis’de Iron Man’den esinlenilmiştir.

Nvidia Jarvis Nedir?

Jarvis kısaca Nvidia şirketinin aynı anda farklı sensörlerden gelen çoklu girişleri işleme girişimi. Bu yapay zekanın hedefi ise konuşma tabanlı uygulamalarında yanıt vermeye yardımcı olması hedeflenmekte. Sistemde kullanıcıların isteklerine ve gereksinimlerine uygun modüller de sunulması beklenmekte. Üstte de belirttiğimiz gibi Jarvis kullanıcıların jestlerini, dudak hareketlerini, mimiklerini, bakış ve vücut pozisyonunu tespit edecek modüllere de sahip. Konuşma içinse farklı ses tonlarını anlayabilen bu yapay zekada duyarlılık analizi, diyalog modellemesi, etki alanı ve amaç ve varlık sınıflandırması bulunmakta.

Nvidia şirketi Jarvis tabanlı uygulamaların en güzel biçimde çalışması için nöral modüller etrafında çerçeve agnostik araç takımı NVIDIA Neural Modules (NeMo) kullanılımının önerisinde bulunmakta. Jarvis kullanılarak geliştirilmiş bu uygulamalar ve servislerde ise EGX platformu kullanılmakta olucak. Platform Nvidia şirketi tarafından dünyanın ilk uç süper bilgisayar teknolojisi olarak nitelendiriliyor. Yani ileri seviye bir yapay zeka bizi beklemekte.

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Google Pixel 4XL İnceleme, Özellikleri, Fiyatı

Paylaş.
Bir Yorum Yap

Exit mobile version