Yeni Bayilik Almak

Pandemi sürecinden sonra birçok insan geleceklerini ve kariyerlerini daha iyi planlamak için birçok farklı yönteme başvurmaya başladılar. Temel bir eğitim sürecinden geçen birçok kişi kendilerini ve kariyerlerini riske atmamak için genellikle eğitim aldıkları sektörlerde aktif olan bir işletmede çalışırken girişimcilik ruhuna sahip büyük bir kesim insan da kendi işlerini kurarak gelecek planlarını yapmaktadırlar. Peki siz sabit bir işte çalışacak olanlardan mısınız yoksa bir nebze de olsa girişimcilik ruhuna sahip olup hem geleceğinizi belirleyecek hem de karlı bir iş fikrine sahip olup iş kurma düşüncesi içinde olanlardan mısınız? Eğer ikinci seçenek size daha uygun ve mantıklı geliyorsa, bu yazımızda tam da sizin beklentilerinizi karşılayacak olan çalışma modelinden bahsedeceğiz: Bayilik.Bayilik ve franchise iş modeli dünya genelinde kabul ve de başarı görmüş, günümüzde binlerce farklı işletmenin sahip olduğu bir çalışma sistemidir.

Bayi Almanın Karlılıkları

Peki bayilik iş modelinin size getirebileceği karlar nelerdir?

  • Büyük bir markanın parçası olmak
  • Daha karlı ticaret hacmini yönetmek
  • Kurumsal bir yapıda çalışmak
  • Ürün tedariğinde sorun yaşamamak
  • Ürün alımında daha uygun fiyatlar ile almak
  • Reklam giderlerini en aza düşürmek
  • Bağlı olunan firmanın yönlendireceği yeni müşterilere sahip olmak vb.

Daha birçok maddeyi sayabiliriz. Eğer sizde yeni iş kurma aşamasında iseniz; ülke genelinde bilinen, tanınmış, müşteri kitlesi oturmuş bir markanın bayiliğini almayı tavsiye edebiliriz. Türkiye’nin en büyük bayilik veren firmaların ilanlarına da Kobi Vadisi internet sitesinden ulaşabileceğinizi de hatırlatmak da fayda olacaktır. Kobi Vadisi bayilik – franchise platformunda aktif olarak yüzlerce farklı markanın bayilik, franchise, Franchising, ürün satıcılık, distribütörlük gibi ilanlarına ulaşabilirsiniz. Tamamen marka yetkilileri ve yöneticileri tarafından oluşturulan ilanlarda ilgilendiğiniz sektör ve iş modeli ile ilgili araştırma yapabilir, yatırım koşullarını ve süreçlerini inceleyebilir, markanın yeni bayilere sunmuş olduğu ödeme, eğitim, finans, ürün tedariği gibi birçok konuda incelemeler yapabilirsiniz.

İnceleme yaptığınız bayilik veren firmalar ile nasıl iletişim kuracağınızı ve iletişim sürecinizden sonra neler yapmanız gerektiğinden de kısaca bahsetmek istiyoruz. Örneğin; otomotiv sektöründe bulunan oto yıkama iş alanında bir markanın bayiliğini almak istiyorsunuz. Kobi Vadisi internet sitesini ziyaret ederek bayilik veren firmalar sayfası aracılığı ile ilgilendiğiniz sektör sayfasını ziyaret edip bu alanda yer alan firmalara 1 tık kadar hızlı bir şekilde bayilik taleplerinizi iletiyorsunuz. Sonraki süreçte marka yetkilileri en hızlı şekilde sizinle iletişim kurup, görüşme sürecinizi başlatmış oluyorsunuz.

Bayilik Nasıl Alınır ?

Bayilik başvurusundan sonraki süreç nasıl işler?

  • Bayilik başvurusu tamamlanır
  • Firma yetkilileri ile görüşme sağlanır
  • Açılacak işyeri hakkında firma yetkililerine bilgi gönderilir
  • Firma yetkilileri ve yeni bayi adayı karşılıklı olarak bir araya gelip toplantı düzenler
  • Her 2 tarafından uzlaşması durumunda bayilik sözleşmesi imzalanır
  • Bayilik alınacak marka tarafından eğitimler verilmeye başlanır
  • Ana merkez tarafından gerekli olan ürün, ekipman vb. sevkiyat yapılır
  • İşyeri açılış süreci başlar

Bu aşamalar bazı firmalara göre farklılık gösterse de, genellikle aynı mantık her zaman devam eder. Artık bayilik başvuru sürecini de öğrendiğinize göre yeni iş kurma aşamanızda size rehber olacak www.kobivadisi.com web sitesi veya mobil uygulamalarını ziyaret ederek iş hayatınıza emin adımlarla atılmaya başlayabilirsiniz.

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version