Doom Eternal oyunun duyurulması ile birlikte Doom 64 çıkış tarihi bir yıl ileriye ertelenmişti. id Software Doom 64’ü Doom Eternal için bilgisayarda, Xbox’da ve konsolda ön sipariş ödülü olarak koydu.

Her şey 20 Mart’ta yayınlanacak, ancak Nintendo Switch’te istiyorsanız, hemen satın almanız gerekir. Switch oyuncuları Doom Eternal siparişi vererek ücretsiz olarak alabilirler ama Doom Eternal daha sonraki bir tarihte (henüz duyurulmamış olan) platforma gelinceye kadar oynayamazsınız.

Zaten Doom Eternal’ı ön sipariş ile aldıysan endişe etme, Doom 64’ü ücretsiz olarak dijital olarak indirebilirsin.

id Software bu güzel haberi kutlamak için güzel bir fragman yayınladı.

Eylül’deki Nintendo Direct’te duyurulmadan önce Doom 64, Temmuz’da tekrar konuşuldu ve Wesley Yin-Poole’u nostaljik hale getirdi:

Ah, bir PC yokken, konsol destekli video oyunu çocukluğum Doom 64’le kaldı. Ama, muhtemelen, Doom 64 harikaydı.

Eski oyuncuların gözdesi olan Doom 64’ü oyununun ücretsiz olarak hediye verilmesi gerçekten yeni oyuna alıma çok teşvik edici bir aktivite olarak gözüküyor. Bunun sonucunda satışlarda gözle görülür şekilde bir artış olması yayınlayıcı firma tarafından bekleniliyor olmalı. Böyle hediye paketler gerçekten yeni oyunların satışında bir etki yaratıyor. Firma da bu taktiği uygulamış gözüküyor. Hele ki söz konusu Doom 64’ümüz gibi birçok kişinin ilk konsol oyunlarından olan bir oyun olduğunda insanlar sadece nostalji yapmak için bile satın alabilir gibi duruyor. Umarız ki satıcı firma amacına ulaşır ve istediği rakamları görür.

 

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Steam Birlikte Uzaktan Oyna Özelliği Beta Olarak Geldi!

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version