Birkaç hafta önce Valve oyuncular için yerel ağ üzerinden oynanılan Towerfall Ascension veya Nidhogg gibi çevrimiçi oyunlar için yeni bir özellik açıkladı: Birlikte Uzaktan Oynama . Oyuncuların arkadaşlarını zorla evlerine çağırıp aynı internet üzerinden bağlantı kurup oyuna girmelerini istemeyen Valve Steam’e Uzaktan Oyna özelliği ekledi. Bu özellik sayesinde artık kendi evinizden lokal ağ bağlantısıyla çevrimiçi oynanılan oyunları arkadaşlarınızla oynayabileceksiniz. Bu özellik bugün Steam’in Beta programına eklendi ve test edilmeye başlandı. Uzaktan oyna özelliği ile birlikte oyun oynamayı daha da kolaylaştıran Steam bize büyük bir iyilik yapıyor gibi gözüküyor.

Açıklamada Valve uzaktan oyna özelliğinin 4 kişiye kadar – belki daha fazla – desteklediğini açıkladı. Bu uygulamanın en iyi özelliği ise böyle oyunları oynamak için tüm arkadaşların oyuna sahip olmasına gerek yok. Oyunun sunucusunu açacak kişide oyunun olması yeterli diğer oyuncular oyuna sahip olmasa bile oyunu indirip o kişiye katılabilecekler.

Steam Uzaktan oyna nasıl kullanılır?

Uzaktan oyna özelliğinin kurulum işlemi gerçekten çok basit. İlk olarak oyuncuların hepsinin Steam’in beta programına dahil olması gerekiyor. Ardından lokal ağ bağlantısı ile çevrimiçi oynanılan oyunu açıp, arkadaş listelerinden yeni birlikte uzaktan oyna ikonuna basıp oyuna başlayabilirler.

Beta döneminde Valve, ağ bağlantısını stabilize etmeyi ve farklı donanımlarda daha iyi çalışacak şekilde optimize etmeyi amaçlıyor. Steam Uzaktan Kumandası Heryerde, şimdi tüm oyuncular için beta sürümünde mevcut.

Steam uzaktan oyna özelliği bence eski oyunlardaki çok oyunculu modunu daha verimli kullanabilmeye sağlamak adına gerçekten yararlı bir çalışma olmuş. Çok kullanan olacağını düşünmüyorum fakat eminim ki uzun zamandır bu özelliği bekleyen arkadaş grupları vardır.

 

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Crusader Kings 3 Bilgisayara Geliyor Hedef 2020

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version