Google’ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği etlinlikte Google Pixel 4’ü tanıttıktan sonra bir de Google Pixel 4’ten daha büyük bir ekrana ve daha büyük bir bataryaya sahip olan Google Pixel 4 XL’ı da tanıttı. Bu modelin özellikleri ve tasarımı gectiğimiz haftalarda sızdırılmıştı. Beklenenden farklı gelmeyen Google Pixel 4XL’ın kesinleşmeyen ve daha belli olmayan özellikleri de açıklandı. Buyrun Google Pixel 4XL özelliklerine daha yakından bakalım.

Google Pixel 4XL Özellikleri

Google Pixel 4XL’ın 6.3 inç büyüklüğe ve QHD+ çözünürlükte bir ekrana sahip olacak. Bunun üzerine ekran 90 Hz yenileme hızına ve 553 ppi piksel yoğunluğa sahip olacak. Cihazın işlemcisi Snapdragon 855 olacak. Snapdragon 855 2.84 hıza sahip olup 8 çekirdekli bir yapıya sahip. Bu telefon aynı zamanda 6GB Ram’a sahip. Ve alıcılara 64 veya 128 GB’lık modelleriyle 2 farklı olanak sunuyor. Arka kamerası 12 megapiksel çözünürlüğünde ve ön kamerası ise 8 megapiksel olmakta. Cihaz 120 FPS 4K çözünürlükte video kaydedebilmekte.

Bunlara ek olarak bu telefonda Project Soli adında geliştirilen ve Motion Sense adıyla bilinen hareket algılama özelliği bulunmakta. Bu özellik ilk kez bir akıllı telefonda bulunmasına rağmen her ülkede kullanılamayacak. Bu radar özelliğinin bir ülkede kullanılabilmesi için belirli kurum ve kuruluşlardan izin alınması gerekiyor. Ve bizim ülkemiz de dahil olmak üzere çoğu ülkeden izin alamayan Google, gelişmiş radar özelliğini için yalnızca 38 ülke kuruluşlarından izin alabilmiş durumda. Bu ülkelerde şu şekilde:

Amerikan Samoası, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kanada, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Guam, Macaristan, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Porto Riko, Romanya, Singapur, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan, Birleşik Krallık, ABD, Virjin Adaları – ABD

Herkesin merak ettiği noktaya gelicek olursak Google Pixel 4XL cihazının fiyatı 899 dolar olarak açıklandı ve telefon yurt dışında çok fazla ilgi gördü ve şimdiden ön siparişler alınmaya başladı. Ama kötü bir haberim var ki o da bu telefonun ülkemizde kullanılamayacak ve satışa sunulmayacak olmasıdır. Herkes gibi ben de bu güzel telefona sahip olup yeni teknolojilerle tanışmak isterdim.

 

Bu yazımız ilginizi çekebilir: AMD Yeni İşlemci Serisi Duyuruldu: AMD Ryzen PRO

Paylaş.
Bir Yorum Yap

Exit mobile version