Selamlar sevgili Oyungar okuyucuları bu yazımızda Valorant Rekabetçi Modu ve Rütbeleri hakkında konuşacağız. Valorant kapalı betaya açılmasıyla beraber çok oyun sektöründe çok fazla ilgi çeken bir oyun oldu. Fakat oyunda sadece derecesiz olarak oyun oynayabiliyorduk. Fakat bugün çıkan haberlerle birlikte Valorant rekabetçi modu ve Valorant rütbeleri gündemimize oturdu. Valorant rekabetçi modu için bir sürü planlar yapmış durumda ayrıca Valorant rütbeleri de belirlendi. Bizim için güzel bir rekabetçi sistemi hazırlamışlar gibi duruyor. Valorant dereceli modu sizlerle birlikte ayrıntılı şekilde inceleyelim.

Valorant Rekabetçi Modu

Valorant rekabetçi modu, oyunun 0.49 yaması ile birlikte Avrupa ve Kuzey Amerika’dan başlamak üzere devreye girecek. Valorant rekabetçi modunda derecesiz moddan oynanış olarak bir farklılık olmayacak. Derecesiz mod kapalı beta döneminde tamamen açık kalacak fakat rekabetçi mod için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Ara sıra valorant rekabetçi moda güncellemeler, düzeltmeler gelmesi için kapalı kalabilir.

Valorant rekabetçi sistemi oyuncuların rekabet modlarında ve dereceli sisteminde sık sık yaşanan sorunlara bir son vermeyi hedeflemekte. Kişisel becerileri valorant dereceli sisteminde ön planda tutmayı planlıyor. Ayrıca özenle ayarlanan rekabetçi sistemi ikincil hesap (smurf) kullanımını da hızlıca ayırt edebilecek. Bunun sonucunda rekabetçi mod bizim için kendi seviyemizde daha adil bir şekilde olacak.

Valorant rekabetçi modu hakkında bazı verilmesi gereken ayrıntılar mevcut:

  • Rekabetçi mod oynayabilmek için öncelikle 20 adet derecesiz karşılaşma oynamanız gerekiyor.
  • En üst rütbe olan VALORANT rütbesi hariç, her bir rütbe 3 aşamadan oluşuyor ve toplam 8 adet rütbe var.
  • Grubunuzdaki arkadaşlarınızla en fazla 2 kademe fark bulunması gerekiyor. Daha fazla fark bulunan oyuncular grubundaysa rekabetçi moda birlikte giremezsiniz.
  • Rekabetçi modunda 14 gün boyunca herhangi bir karşılaşmaya girmezseniz rütbeniz saklanır. Fakat endişe etmeyin rütbenizde herhangi bir erime, düşme olmayacak sadece rütbeniz gözükmeyecek. Bir rekabetçi maç oynadıktan sonra tekrardan rütbeniz gözükmeye başlayacaktır.
  • Kapalı betada ulaştığınız rütbe, oyunun herkese açık olarak çıktığı zaman sıfırlanacak.

Valorant Rütbeleri

Valorant rütbe sistemi toplam 8 aşamadan oluşuyor yani toplam 8 adet valorant rütbesi var. Fakat bu 8 aşamadan en üst rütbe olan VALORANT rütbesi haricindekiler kendi içinde 3 aşamaya daha ayrılıyor. Yani rankların söylenmesi Elmas 2, Ölümsüz 3, Altın 1 gibi olacak. Valorant rütbe isimlerini saymamız gerekirse: Demir, Bronz, Gümüş, Altın, Platin, Elmas, Ölümsüz ve Valorant olarak sayabiliriz.

Valorant rütbe atlama konusunda erken rütbelerde bireysel performansın büyük önem taşıdığını fakat ilerki rütbelerde takımdaki katkının ve oyun kazanmanın daha fazla önem taşıdığını açıkladı. Valorant rekabetçi sistemi sizin maç boyunca gösterdiğiniz emeğe de bakıyor. Oyunun tamamı boyuncu elinizden gelenin en iyisini yapmanız sizin rütbenize fayda sağlayacaktır.

Diğer rütbelerden farklı olarak VALORANT rütbesindekilerin rütbe atlaması için tek etken oyunu kazanmak ve kazanma farkı olacak. Çünkü bu seviyedeki oyuncuların hepsi bireysel olarak zaten iyi oyuncular yani önemli olan takım olarak oynayıp oyunu kazanmak.

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version