Nintendo ve Sony gibi bu konuda dünya devi olan 2 şirketin ortak çalışması ile üretilmiş olan Nintendo Playstation sınırlı sayıda üretildiği için açık arttırma yoluyla bir ihalede satılacak . İlk kez kullanılacak olan teknoloji, çok az sayıda üretildiği için diğer konsollara göre çok daha pahalı olacak.

Konsol teknolojisinin önde gelen marka ve şirketlerinin iş birliği sonucu kullanıcıya sunulacak olan Nintendo PlayStation konsolu şubat ayında açık artırmaya çıkacak. Nintendo ve Sony iş birliğiyle geliştirilen konsol şu anda satılabilecek durumda değil. Üretimi daha tamamlanmayan konsol, 2020 yılının Şubat ayında Heritage Auctions aracılığıyla düzenlenecek olan bir ihalede satılacak.

Nintendo PlayStation Nedir?

Nintendo PlayStation olarak isimlendirilen konsol Sony şirketi tarafından üretilmiş ve aynı zamanda klasik Super Famicom oyunlarını oynatabiliyor. Ek olarak da CD-ROM girişi de bulunmakta.
Aslında Nintendo ve Sony arasındaki ilk proje bu proje değildi. 1991 yılında da ortak bir konsol üretmek isteyen iki şirket anlaşmazlıklar sonucu tasarlanan konsol iptal edilmişti. Ve sonucunda Sony şirketi Playstation konsolunu kendi başına yaparak bu seriye devam etmişti.

Terry Diebold isimli, Amerikalı bir adam, 2009 yılında düzenlenmiş olan bir ihalede, farkında olmadan eski bir Sony yöneticisinin sahip olduğu değerli ve nadir bir konsolu satın almıştı. Bu konsol 2009 yılından 2015 yılında bu adamın evinde beklemiş ve 2015 yılında adamın oğlu bu konsolu bularak tekrardan gözler önüne sermişti. O zamandan bu yana düzenlen bütün teknoloji ihalelerine ve Sony konferanslarına götürülen bu konsolun çok değerli, nadir bir konsol olduğu anlaşılmıştı. İşte bu konsol Nintendo Playstation konsoluydu.

Teery Diebold isimli bu adam satış kararınını ise çok sonradan verdi ve bunun nedenini ise “Para kaybetmeye devam edemem. Onunla seyahat ederek çok çalıştım ve hiçbir şey yapmadık. Onunla yaptığımız her yolculuk cebimden harcadığım paralara mal oldu.”  sözleriyle açıkladı. Terry Diebold bu konsol için çok fazla teklif reddetmiş ve ilk başlarda kesinlikle satmayı istememişti. Reddettiği en büyük teklif ise 1.2 milyon dolardı.

Gerçekleşecek olan ihalede ise Nintendo Playsation konsolunun bu fiyatın civarında satılacağı tahmin edilmekte. Fakat bir konsol için bu kadar büyük sayılar normal mi o bilinmez.

Paylaş.
Bir Yorum Yap

Exit mobile version