Dünyanın önde gelen oyun şirketlerinden biri olan Capcom şirketi, PlayStation 5 için yeni oyunlar geliştirdiklerini duyurdu. Japonya merkezli oyun şirketi Capcom aynı zamanda Resident Evil oyunun da yapımcısıydı. 2020 yılının başlarına doğru çıkacağı bilinen Playstation 5 ve XBox Series X konsolları için yeni oyunlar çıkaracaklarını açıklamışlardı. Bu oyunların Resident Evil oyunun devamı veya yenilenmiş hali olarak çıkabilecek olması da söz konusu.

Capcom’dan Yeni PS5 Oyunları Geliyor

Oyuncuların çok sevdiği ve oyun dünyasının önde gelen korku oyunlarından biri olan Resident Evil oyunun aynı zamanda filmi de vardı. Fakat bu film oyun kadar tutmamıştı. Oyun ve filmin teması zombilerdi. Ve Capcom şirketinin 2020 yılında konsollar için çıkaracağı oyunlarının da bu oyunun devamı olacağı tekrar ediliyor. Capcom şirketi bu yılın başında Resident Evil 2 oyunun yenilenmiş hali olarak Resident Evil 2 Remake oyununu çıkarmıştı. Bu sefer ise 2020 yılının başında Resident Evil serisinin 8. oyununu piyasaya sunacaklar gibi duruyor. Ama bu oyun bilgisayar değil de konsollar için çıkartılacak.

Ve Capcom şirketi birden fazla oyun çıkartacaklarını da duyurdu. Yani bir oyun Resident Evil olsa bile bunun dışında da yeni oyunlar çıkartılacak. Capcom şirketinin CEO’su Haruhito Tsujimoto bu yılın Mayıs ayında şirketin kazanç raporunu yayımlamıştı. Bu raporda RE ENGİNE motoru kullanılarak yapılan oyunların büyük ilgi topladığı da yazıldı. Bu oyun motoruna çok güvenen şirket., çıkacak olan yeni oyunlarda ise arama motorunu en büyük avantajları olarak görüyor. Bu oyun motoru kullanılarak yapılan oyunlar arasında; Resident Evil 7, Resident Evil 2 Remake ve Devil May Cry 5 oyunları olmakta. Haruhito Tsujimoto konsol için çıkartılacak olan oyunlarda oyunlara ayrılan bütçeyi ve Ar-Ge yatırımlarını arttırdığını da söyledi.

Kısaca 2020’nin başlarında çıkacak olan konsollar için Copcom şirketi bir çok oyun geliştirmekte. Bunlardan birinin ise çok yüksek ihtimalle Resident Evil 8 olması bekleniyor. Bunun nedeninin ise Copcom şirketinin belki de ayakta kalmasını sağlayan seri Resident Evil serisi. Fakat Resident Evil 8 oyunu sadece konsollar için mi çıkartılacak yoksa bilgisayar kullanıcıları da bu oyunu oynayabilecek mi bilinmemekte. Copcom şirketi bu Resident Evil oyunun yanı sıra konsollar için daha nice nice oyunlar çıkartacaklarını da belirtti. Fakat hiç bir oyun için net bir tarih vermediler.

Son yazımız ilginizi çekebilir: Nintendo ve Playstation İş Birliğinden: Nintendo Playstation

Paylaş.
Bir Yorum Yap

Exit mobile version