Güvenlik Mac veya herhangi bir bilgisayar için en önemli önceliktir. Güvenlik önerilerini uygulamamız  için her hesapta farklı şifre kullanmamız gerekiyor. Mac bilgisayarınız size şifre önerileri veriyor, peki şifrelerin hepsini nasıl hatırlayacaksınız?

Eidetik hafızaya sahip değilseniz, uzun karakter dizilerini ezberlemek neredeyse imkansızdır. Neyse ki Anahtar Zinciri uygulaması bize yardım etmek için duruyor. Kaydedilmiş şifreleri nasıl göreceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Anahtar Zinciri Erişimi

Anahtar Zinciri uygulaması Mac’inizdeki tüm parolalar için tek adresli bir mağaza gibidir. Wi-Fi ağları için kullandığınız şifreleri saklar. Ayrıca, Safari içerisinde kullandığınız şifreleri de bulabilirsiniz. Burası anı zamanda macOS’un şifreleme ve doğrulama için farklı dijital anahtarları ve sertifikaları bulabileceğiniz bir yerdir. Daha sonra bunun üzerinde ayrıntılı konuşacağız.

Anahtar Zinciri Erişimi Nasıl Kullanılır

Apple, hesaplarınıza hızlı ve kolay bir şekilde erişebilmeniz için parolalarınızı saklamak için Anahtar Zincirini kullanır. Apple Anahtar Zinciri, herhangi bir cihazda yönettiğiniz her hesaba sorunsuz erişim sağlamak için tüm cihazlarınızda şifreleri saklar. Bu makalenin amacı doğrultusunda Mac’inizde Apple Anahtar Zincirinize nasıl erişeceğinizi ele alacağız.

Anahtar Zincirini açmak için, şu adımları takip edin:

  1. Boşluk + Command tuşlarına basıp Spotlight kısa yolunu kullanın.
  2. Sonrasında, ‘Anahtar Zinciri’ yazın ve ‘Anahtar Zinciri Erişimi’ seçeneğine tıklayın.
  3. Soldaki ‘Giriş’ veya ‘iCloud’ bölümlerine girin ve giriş yapmak istediğiniz hesaba çift tıklayın.
  4. ‘Şifreyi Göster’ butonuna basın ve Mac şifrenizi girin (bilgisayarı açmak için kullandığınız şifre).
Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version