Valorant’ın 5v5 FPS rekabetçi modu, oyun dünyasını kasıp kavuruyor ve sonunda bu oyunu keşfetmeye karar verdiniz. Yerleştirme maçlarınızı tamamladınız ve başlangıç derecenizi aldınız. Bronz rütbesinde oyuna hızlı bir giriş yaptınız ve Valorant Bronzdan Nasıl Çıkılır diye kara kara düşünmeyin.

İlk rütbeniz düşük olduğundan kendinize “Sorun değil, herkes bir yerden başlamalı.” dediğinizi varsayıyoruz.

Sorun şu ki, bir süredir Bronz rütbesindesiniz. Maçlar ardı ardına oynanıyor fakat Bronz’dan çıkamayacaksınız gibi gelmeye başladı. Ne yazık ki, birçok yeni oyuncu yeterince maç oynamamanın rütbenizi yükselmenize yardımcı olabileceğini düşünüyor fakat aslında bu durum sadece maç sayısıyla alakalı değil. Bir yandan da yeteneğinizi antrenmanlar yaparak geliştirmeniz gerekiyor. Eğer nasıl antrenmanlar yaparım diye soruyorsanız, Valorant Antrenman Modu makalemizi okuyabilirsiniz. Bronz rütbesinden çıkmak yokuş yukarı bir savaş gibi görünebilir, ancak kilit noktası akıllıca oynamak ve oyun mekaniğine odaklanmaktır.

Valorant’ta Bronzdan Çıkmak İçin İpuçları

1. Aim (Nişan Alma Yeteneği)

Adama ateş ediyorum işte, başka ne yapayım! Diyenlerdenseniz çok yanılıyorsunuz. Öncelikle adamlara mermileri tutturmak tabii ki kötü bir şey değil. Fakat sizi Bronz’dan çıkaracak yol kafaya giden mermilerden geçiyor. Düşmanlarınızın ayaklarına 6 mermi atmak yerine kafalarına 1 mermi atmaya başladığınız zaman ilerlediğinizi hissedeceksiniz.

2. Silah Recoilleri (Silahların sekme yerleri)

Csgo’daki kadar olmasa da Valorant’ta silahların bir recoil’i var. Aslında bunlara oyunu oynadıkça ve antrenman yaptıkça kendiliğinden alışacaksınız. Eğer görmek isterseniz alttaki resimden silahların recoillerini inceleyebilirsiniz.

Valorant Silah Recoilleri

3. Yama Notlarını Takip Edin

Yama notlarını takip etmek meta içerisinde kalmak için en önemli etkenlerden. Her yeni yamada silahlara, ajanlara ve haritalara değişiklikler gelir. Bunları takip ederseniz oyundaki güçlü olan şeyleri kullanarak daha yüksek rütbelere çıkma yolunuzu hızlandırabilirsiniz.

Oyun her yamadan sonra farklı bir şekilde evrimleşiyor diyebiliriz. Yama notlarını takip etmeyi kesinlikle unutmayın.

4. Ajanlar

Her ajanın kendine has dezavantajları ve avantajları bulunur. Bazı zamanlar 40-50 adam vursanız bile oyunu kazanamadığınız oyunlar olacaktır. Eğer sadece adam vurularak oyun kazanılsaydı bu oyunları kazanmanız gerekirdi değil mi? Oyun kazanmak güzel bir takım kompozisyonu ve takım oyunundan çıkar.

Bir düellocu ile 30 vurmayı biliyorsanız, bir kontrol uzmanı ile de 30 vurabilmeniz gerek. Sadece tek bir ajanı bırakın, tek bir ajan türüne dahi odaklanmamanız gerek. Arayan değil, aranan adam olmanız sizi öne geçirecektir.

Bu yazıya daha birçok madde eklenebilir, eğer makalemizi beğendiyseniz yorum yaparak fikirlerinizi belirtmekten çekinmeyin. İleri zamanlarda makalemize daha farklı püf noktalar da ekleyeceğiz. Attığınız headshot olsun ^_^

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version