Lost Ark FPS Arttırma düşük – orta seviye bilgisayara sahip çoğu oyuncunun merak konusu. Lost Ark FPS Arttırma yöntemleri nelerdir?

Amazon Games yayıncılığında Smilegate RPG firmasının geliştirdiği bir MMORPG oyunu olan Lost Ark oyun piyasasına çok hızlı bir giriş yaptı. Çıkışıyla birlikte milyonluk rekorlar kıran bu oyun her ne kadar düşük sistem gereksinimleri istese de bol efektli bir oyun olduğundan FPS düşüklüğü sorunları yaratabiliyor. Yeni çıkan oyunlarda bazı optimizasyon sorunlarından kaynaklı fps droplar, oyun takılmaları veya direkt olarak düşük fps sorunları olabiliyor. Bu sorunlar genellikle gerekli güncellemelerden sonra çözülüyor. Fakat bizim bu yazıdaki amacımız bilgisayarımız üzerinde bazı ayarlar yaparak Lost Ark FPS değerimizi arttırmak. Haydi gelin adım adım FPS arttırma yöntemlerini inceleyelim.

Lost Ark FPS Arttırma

Lost Ark FPS arttırma işlemine başlamadan önce durumumuzu biraz kontrol etmemiz iyi olur. Oyunun minimum sistem gereksinimlerini karşılayan veya karşılamasa bile çok yakın olan bir bilgisayarımız var mı? Bunu kontrol etmek için oyunun Steam sayfasından sistem gereksinimlerine göz atabilirsiniz. Eğer minimum sistem gereksinimlerini karşılayamıyorsanız çok fazla FPS artışı beklemeyiniz.

Amazonun yayınlamış olduğu bir FPS performansı arttırıcı rehber bulunuyor. Bu rehberde bizim için bazı hızlı çözümler var. Aşağıdaki hızlı çözümleri denedikten sonra diğer adımlara geçeceğiz.

  • Video ayarlarınızda pencereli veya kenarlıksız pencereden tam ekrana geçmeyi deneyin. Tam ekrana geçmek FPS artışı sağlayacaktır.
  • Bilgisayarınızın performansını olumsuz etkileyebileceğinden, Lost Ark oynarken gereksiz programları kapatın. Bu programlar, web tarayıcılarını, arka plan programları vb. uygulamalardır.
  • Bilgisayarınızın Windows güncellemelerini veya başka bir oyunu indirmediğinden veya güncellemediğinden emin olun. Diskinizi meşgul tutan bu işlemler FPS değerinizi düşürür.

Yukarıdaki adımlara genel olarak tüm oyunlarda geçerli basit FPS arttırma yöntemleridir. Şimdi ayrıntılı olarak Lost Ark FPS arttırıcı işlemlere geçeceğiz.

Lost Ark video ayarlarınız FPS değerinizde çok önemli bir etkendir. Eğer oyun otomatik olarak yüksek grafik ayarları seçtiyse bunları düşürmeniz FPS artışı sağlayacaktır. İstediğiniz FPS değerini yakalayana kadar grafik ayarlarınızı düşürebilirsiniz. Video ayarlarını düşürmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

  • Oyuna girdiğinizde Esc tuşuna basıp menüyü açın.
  • Oyun menüsünden Ayarlar kısmına girin.
  • Ayarların içinden Video kısmına girin.
  • Burada bulunan grafik ayarlarını istediğiniz FPS değerini alana kadar düşürün.

Kendinize uygun FPS değerini bulana kadar düşürün, eğer en düşük ayarlarda bile istediğiniz FPS değerlerini elde edemediyseniz aşağıdaki adımları denemeye başlamanız gerekiyor.

  • Windows güç seçeneğinizi Maksimum Performans ayarına getirin.
  • Windows güncellemelerini denetleyin. Oyun performansınızı arttıracak bir güncelleme gelmiş olabilir.
  • Bilgisayar başlangıcında açılan uygulamaları kontrol edin, gereksiz uygulamaların başlangıçta açılışını kapatın. Görev yöneticisinden bu programları görebilirsiniz.
  • Ekran kartı driver sürümünüzün güncel olduğundan emin olun. Nvidia kullanıyorsanız Nvidia Geforce Experience üzerinden güncelleyebilirsiniz.
  • Steam üzerinden oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın.
  • Bilgisayarınıza performansı olumsuz etkileyen zararlı yazılımlar bulaşmış olabilir. Zararlı yazılım taraması yapın.
  • Ekran kartınız, işlemciniz veya başka bir donanımınızın fazla ısınması performans düşüklüğüne yol açabilir. Donanımlarınızın sıcaklık değerlerini kontrol edin.

Lost Ark Nvidia FPS Arttırma Ayarları

Lost Ark FPS değerinizi arttırmak için Nvidia Denetim Masası üzerinden bazı ayarlar yapabilirsiniz. Nvidia ekran kartları için olan bu adımda denetim masasına girmek için masaüstünde sağ tıklayıp açılan penceren Nvidia Denetim Masası kısmına tıklayın.

Nvidia denetim masası açıldıktan sonra “Görüntü ayarlarını önayarla yap” sekmesinden “Benim tercihlerimi kullan ve şunlara önem ver” seçeneğini seçin. Ardından alttaki seçim çubuğunu Performans kısmına getirin. Bu sayede ekran kartınız görüntüden çok performansa önem verecek ve FPS değeriniz artacaktır.

Bu adımdan sonra 3D Ayarlarının Yönetilmesi sekmesine girin. Buradaki Genel Ayarlar kısmından Tercih Edilen Grafik İşlemci kısmını Yüksek Performanslı NVIDIA işlemcisi olarak seçin. Ardından bir yan sekmeden Program Ayarları kısmına gelin. Buradan Lost Ark oyununu seçin. Ardından aşağıdaki FPS yükseltici ayarları uygulayın:

  • Bilgisayar Performansı için Optimize Et: Açık
  • Doku Süzme – Kalite: Yüksek Performans
  • Eşyönsüz örnek optimizasyonu: Açık
  • Trilineer optimizasyonu: Açık
  • Güç yönetimi modu: Maksimum performansı tercih et

Yukarıdaki ayarları yaptıktan sonra Uygula butonuna basın.

Lost Ark FPS Arttırma rehberimizin sonuna geldik, eğer yeni performans yükseltme işlemleri bulursak yazıyı güncelleyip sizinle paylaşacağız. Ayrıca sizin bildiğiniz FPS arttırıcı taktikler var ise yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version