1975 yılında çıkan ve o zamanların en popüler konsolu olan Atari, bütün oyunseverleri heyecanlandırmıştı. Ilk olarak Atari üzerinden çıkan uzay oyunu da Atari’nin en popüler oyunlarından biri oldu. Ve oyuncuların uzay oyunlarına merakı günümüze kadar devam etti. Biz de sizin için Bilgisayar Üzerinden Oynayabileceğiniz Uzay Oyunlarını Derledik. Şimdi hep beraber bu oyunlara bakalım.

Outer Wilds

Bu oyun 2019 yılı içinde Mobius Digital şirketi tarafından oyuncuya sunuldu. Oyun sizden farklı bir güneş sisteminde her şeyi, en küçük ayrıntıyı bile keşfetmenizi istiyor. Ve size ölmeden önce 22 dakika verilmiş oluyor ve bu 22 dakikalık süreçte siz de burayı keşfetmeye çalışıyorsunuz. Oyuna Steam ve Epic Games oyun platformları üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Homeworld Remastered Collection

Bu oyun 1999 da cıkmış Homeworld oyununun adında da geçmek üzere olan yenilenmiş halidir. Oyunun bu hali 2015 yılında Gearbox Software şirketi tarafından çıkarmamıştır. Oyundaki savaş gemilerinin ve gemilerin çok gerçekçi olması üzerine savaşlar da bir o kadar gerçekçi geçmekte. Genellikle oyuncular bu yüzden dolayı bu oyunu tercih etmekte. Oyuna Steam üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Observation

Observation oyunu 2019 yılında piyasaya sunulmuştur. Bu oyun bir uzay istasyonu olan Observation’ın dünyanın yörüngesinden kopması sonucu Satürn yakınlarında bir yere kadar sürüklenerek gelmesi üzerine kurulu bir hikayeyle başlar. Oyunun en dikkat çeken özelliklerinden biri olan şey ise oyunu oyunun bas karekteri olan Dr. Emma Fisher üzerinden oynamak yerine uzay istasyonu Observation’ın yapay zekası olarak oynuyorsunuz. Bu oyuna Epic Games üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Bilgisayar İçin En İyi İnşaat Oyunları

 

Surviving Mars

Bu oyun da 2018 yılında Heamimont Games şirketi tarafından piyasaya sunulmuştur. Oyunda Dünya’nın insanlığa yetmemesi üzerine Mars’a gidip bir koloni kurmak isteyen insanlar arasındasınız. Ve insanları buraya götürmede siz görevlisiniz. Oksijen ve gücün bitmediğini sürekli kontrol etmelisiniz çünkü her vatandaş size emanet. Ve bitmesi durumunda bu insanların ölmesi ile sonuçlanacak. Burdaki amacınız ise Mars yüzeyine gittiğiniz andan itibaren Mars yüzeyinde kurduğunuz koloniyi büyütmek. Bu oyuna Epic Games ve Steam aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

 

Objects in Space

2018 yılında Flat Earth Games şirketi tarafından çıkartılan bu oyun da diğer oyunlar gibi çok ilgi toplamıştı. Bu oyunda diğer oyunlardan farklı olarak uzay üzerinde değil de uzay da olan uzay aracının içindesiniz. Ve siz bu uzaydaki uzay aracının içinde bir nevi uzay aracını yöneticiyosunuz. Önünüzdeki uzay aracında bir çok ekran var ve siz bunları yönetmekle sorumlusunuz. Oyunun size verdiği ayrıntılarla hiç görmeseniz bile sanki uzayda gibiymişcesine hissediyorsunuz. Bu oyuna da Steam üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Mobile Legends: Bang Bang Dünya Şampiyonası Kazananı

Paylaş.
Bir Yorum Yap

Exit mobile version