2K Games, Ocak 2021’de çevrimdışı olacak ve oynanamaz hale gelecek olan Gearbox Software’in Battleborn isimli çevrimiçi çok oyunculu olan oyununu adeta “gün batımına çeviriyor”. Yayıncı firma, oyunun bir dizi tweet ile bittiğini ve 2K Games’in web sitesinde resmi bir destek bildirimi yaptığını açıkladı.

Gün batım süreci çoktan başladı; 2K, Battleborn’u dijital mağazalardan kaldırdı ve oyun artık PlayStation Store, Steam ve Xbox Games Store’dan indirilemez duruma geldi.

Battleborn Tamamen Kapanıyor

2K, 24 Şubat 2020’den itibaren sanal para satışlarına da son veriyor (Battleborn’daki platin). Oyun sunucuları aktif kalacak ve oyun 2K’ya göre 2021’e kadar oynanabilir olmaya devam edecek, ancak bu tarihten sonra Battleborn artık oynanamayacak (Oyunun tek oyunculu modu dahil.)

Yayıncı firma, Battleborn’a verilen çabalarını ve kaynaklarını diğer projelerine vermek istediklerini söylüyor.

Battleborn, Mayıs 2016‘da PlayStation 4, Windows PC ve Xbox One‘da karışık incelemelerle başladı. Kahraman savaşçı hırsı için övgüyle karşılandı, ancak eleştirmenler Gearbox’un oyununu karmaşık ve çok komplike olduğundan çok fazla eleştirdiler. Battleborn ayrıca, sıklıkla karşılaştırıldığı çok daha başarılı bir oyun olan Overwatch‘dan hemen önce piyasaya sürülmesi şansını da olumsuz yönde etkiledi. Battleborn Haziran 2017’de ücretsiz hale çevrildi ve Gearbox, bir sonraki Eylül’de oyunun son içerik güncellemesini yayınladı.

Bu durum oyuncular için kötü olsa gerek ki oyunun son oyuncuları bile oyunu bırakmaya başladı. Oyunun kapanacağı haberi yayıldıktan sonra oyuncular daha fazla emeklerinin boşa gitmemesi için oyunu bıraktılar. Çok büyük bir oyuncu topluluğu oyunu bırakmasına rağmen hala küçük bir oyuncu kitlesine sahip. Fakat bu oyuncu kitlesini de kısa sürede yitireceğini düşünüyoruz. Bu küçük oyuncu kitlesini de yitirdiğinde 2021’de kapanması planlanan sunucular daha erken kapanabilir. Oyunun geri açılacağı yönünde bazı iddalar ortaya atıldı fakat bu kadar resmi bir oyun kapanışı sonrası biz oyunun tekrardan açılacağını düşünmüyoruz.

Ayrıca piyasaya Overwatch 2’nin de çıkacağının haberleri yayıldı. Overwatch 2’de yayınlanacağı sırada bu oyunun tekrar açılması kesinlikle bir olay yaratmayacak ve gündem içerisinde sessizce yok olacaktır. Overwatch 2’nin detayları da yayımlandı. Gerçekten hoş duruyor.

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Playstation 5 Fiyatı ve Çıkış Tarihi Açıklandı

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version