PlayStation konsolunun yapımcısı olan Sony şirketi, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada herkesin beklediği PlayStation 5’in 2020’nin sonlarına doğru çıkacağını duyurmuştu. Yani oyuncuların PlayStation 5 ürününe sahip olmak için önünde yalnızca 1 yıl gibi bir süre var. Yani yaklaşık bir sene içinde bütün dünya PlayStation 5‘i tanıyacak.

Sony, ne yazık ki şu ana kadar PlayStation 5 ile ilgili çok bir bilgi yayımlamadı. Fakat yazdığımız gibi bir çok önemli kaynaktan veya Sony şirketinin yaptığı açıklamalar sayesinde az çok bilgiye sahip olabiliyoruz ama böyle az bir süre kalmasına rağmen bu kadar az bilgi açıklamış olmaları üzücü ve tabii ki bir çok oyuncu da bu durumdan memnun değil.

Açıklanan veya sızdırılan bilgilere gelecek olursak PlayStation 5, 24 GB GDDR6 gücünde bir belleğe sahip olurken aynı zamanda ise 4 GB RAM kullanılacak. Depolama kapasitesinde ise en düşük depolama kapasitesine sahip PS5’in ise 2 TB alana sahip olacağı düşünülüyor. PlayStation 5’in üstünde ise V şekline benzeyen bir çıkıntı olduğu görülüyor. Bunun sebebinin ise 5 rakamının Romen Rakamlarındaki karşılığı olan V rakamından geldiği düşünülmekte.

Bu iddiaları sızdıran kaynağın Sony’nin yapımcısı olduğu oyunlardan biri olan The Last of Us 2‘nin piyasaya sürüleceği tarihi sızdıran kaynak olduğunu belirtmeyi de önemli buluyoruz. Bu yüzden bu iddialar PlayStation 5 bekleyenleri de heyecanlandırmış durumda. Bu kaynağın iddia ettiği bilgilerden biri de PlayStation 5 ürününün şu ana kadar çıkmış bütün PlayStation konsollarının oyun disklerini çalıştırabileceği. Yani bir PlayStation 1’e sahipseniz onun için çıkartılmış olan diski alıp PlayStation 5’de oynayabilirsiniz.

PS5 Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Asıl sorumuza gelecek olursak yine aynı kaynağın ortaya attığı iddialara göre PlayStation 5, 20 Kasım 2020‘de bekleyenlere sunulacak. Ve PlayStation 5’in fiyatı ise 499 dolar yani bu da Türkiye’deki bekleyenler için 2800+ vergiler olacak. Umarım siz de PlayStation 5’e sahip olabilir ve bol bol eğlenerek oynayabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum.

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Ubisoft, Assassin Creed Gold Oyununu Tanıttı

Paylaş.
Bir Yorum Yap

Exit mobile version