Snapchat yaklaşık 8 yıl önce aramıza katılan ve son yılların en popüler sosyal medya uygulamalarından biri oldu. Snapchat uygulamasının amacına ise arkadaşlarınızla fotoğraflar veya videolar desteğiyle konuşmak diyebiliriz. Tabii ki bir çok sosyal medya uygulaması gibi Snapchat’te de kendi profilinizi kendiniz oluşturabiliyor ve düzenleyebiliyorsunuz. Profil resminiz için ise ister kendi fotoğrafınızı koyabiliyor isterseniz de kendinize özel bitmoji tasarımınızı oluşturabiliyorsunuz.

Bitmoji Nedir?

Bitmoji nedir diyecek olursanız. Bitmoji asıl adıyla Bitstrips uygulaması geçtiğimiz yıllarda Snapchat tarafından satın alınmış ve ismi Bitmoji olarak değiştirilmiştir. Eskiden Snapchat için Google Play Store veya App Store’dan indirmeniz gereken bu uygulamaya şu anda direk Snapchat’İn içinden ulaşabilirsiniz. Size kendi avatarınızı yani karakterinizi oluşturma imkanı sunan uygulama kıyafet, saç, göz yapısı, göz rengi, kafa yapısı, ten rengi ve daha bir çok fiziksel özelliği ayarlayabilmenizi de sağlıyor. Ve Snapchat size kendi tasarladığınız karakterinize göre çıkartmalar tasarlıyor. Bunları her yerde kullanabiliyorsunuz.

Peki kendi bitmojinizi nasıl tasarlayabilirsiniz ona geçecek olursak;

Snapchat uygulamasına girdikten sonra sol üstte bulunan Profil Resminize tıklayın. Ardından çıkan Bitmojimi Düzenle kısmına tıklayarak kendi bitmojinizi dilediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz.

Bitmojinizi ister kendini tasarımınıza uygun bir şekilde isterseniz de giymek istediğiniz tasarımlara göre giyindirebilirsiniz.

Peki Bitmoji Uygulaması Ne İşe Yarar?

Kendi bitmojinizi oluşturduktan sonra;

1- Bitmojinizi Snapchat üzerinden arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.

2- Bitmojinizi iMesaj ile mesajlaştığınız kişiye gönderebilirsiniz.

Bunun için ise öncelikle tabii ki İphone’nin olması gerekiyor. İlk olarak iMesaj bölümüne girin ve metin kutusunun yanında bulunan uygulamalar seçeneğine dokunup App Store‘a girin. Ardından Yönet sekmesinde ki Bitmoji seçeneğini Açık olarak seçin. Sonrasında ise iMesaj uygulaması üzerinden istediğiniz bitmojiyi karşı tarafa gönderebilirsiniz.

 

3- AirDrop olarak gönderebilirsiniz.

Bu şekilde gönderebilmek için ise öncelikle Bitmoji uygulamasından göndermek istediğiniz çıkartmayı İphone telefonunuzdaki Fotoğraflar bölümününe Fotoğraflara Kaydet‘e tıklayarak kaydedin. Ardından ise Bitmoji Fotoğraflar uygulamasına gelmiş olacak buradan bu Bitmojiyi istediğiniz gibi paylaşabilirsiniz.

Snapchat uygulamasının içinde bulunan ve size kendi avatarlarınızı oluşturma imkanı verip bunlarla çıkartma yapabilen uygulama genel olarak bu şekilde kullanılıyor. Siz de kendi Bitmojinizi oluşturabilir ve bunları arkadaşlarınızla paylaşıp doyasıya eğlenebilirsiniz.

Snapchat Android indirme sayfası için tıkla.
Snapchat IOS indirme sayfası için tıkla.

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Battleborn Oyunu Dijital Mağazalardan Kaldırıldı

Paylaş.

1 Yorum

Bir Yorum Yap

Exit mobile version