Son bir kaç yıldır çıkan uygulamalar ve bunlardaki filtreler, ve kendini düzeltmeye çalışma çabası insanların fotoğrafa olan bakış açısını değiştirdi. Eskiden olsa fotoğraf için insanlar uzun sürecek şekilde eğitimler alıyordu ve pahalı araçlara sahip olmaları gerekiyordu. Fakat şu anda eskisi gibi değil ve bir akıllı telefona sahip olan herkes için kullanılabilir durumda. Tabii ki bu fotoğraflar için de insanların kendilerini düzenleme gibi olanakları da var. Bunun için ise bir sürü fotomontaj uygulaması bulunurken, bunlardan biri de yeni çıkacak olan Adobe Photoshop Camera uygulaması olacak.

Bu uygulama şu anda bilgisayarlarımızda ücretsiz bir şekilde kullanılabilir durumda fakat şirket bu programı Android ve iOS için de çıkartmaya karar verdi ve bunu geçtiğimiz günlerde duyurdu.

Adobe Photoshop Camera Özellikleri

Photoshop Camera, kullanıcıların çektiği fotoğrafları anında inceleyecek ve sonra bu uygulama üzerinden kullanıcı istediği bir sürü değişikliği yapabilecek ve bu uygulamada fotoğraf düzenlemek için bir sürü çeşitlilik bulunacak. Photoshop Camera uygulaması hem galeriden hem de o anda çektiğimiz fotoğrafları düzenlemeye yarayacak. Bu uygulama belirli kişilerin düzenlediği veya seçtiği filtreleri barındıracak.

Bu uygulama fotoğraftaki çoğu nesneyi (insan,araç,yiyecek vs.) analiz edecek ve bunun için de kullanıcıya bu fotoğrafla ilgili en kullanılabilir filtreleri sunacak.

Adobe; gölgeler, renk tonu, konstrat, parlaklık, dinamik aralık ve sahne türü tarzı fotoğrafın özelliklerine dayanarak otomatik düzenlemeler yapacak ve böylece bu işlemi sadece profesyonellerin, eğitim almışların değil, herkesin yapabilmesini amaçlıyor. Aynı zamanda uygulamanın fotoğrafı düzenlemesi dışında, kullanıcı da uygulama sayesinde kendi fotoğrafında yukarıda yazdığımız tarzda özelliklerini ve daha nicelerini kendi istekleri kapsamında düzenleyebilecek.

Örneğin uygulama üzerinden çekilen bir manzara fotoğrafı uygulama tarafından otomatik olarak algılanacak ve uygulama sayesinde tıpkı profesyonel bir fotoğrafçının çektiği bir manzara resmi gibi gözükecek bunu da uygulama kendisi otomatik olarak yapabilecek yani fotoğraf çoğu özelliğini düzenleyerek bize daha güzel bir fotoğraf sunacak.

Şu anda erken erişim aşamasında olan uygulama 2020 de ise Android ve iOS için, bütün kullanıcıların kullanımına açılacak.

Bu yazımız ilginizi çekebilir: BlizzCon Finallerini Kazanan İlk Kadın Hearthstone Oyuncusu

Paylaş.
Bir Yorum Yap

Exit mobile version