Çinli Hearthstone oyuncusu Li “VKLiooon” Xiaomeng, hafta sonu boyunca Anaheim, Kaliforniya’da Hearthstone Grandmasters Global Finallerini kazandı ve böylece, tarih yazdı. Li, yalnızca Hearthstone Grandmasters etkinliğini kazanan ilk kadın değil, aynı zamanda tüm oyunlarda BlizzCon finalini kazanan ilk kadın.

ABD oyuncusu Brian “kanlı yüz” Eason’a karşı 3-0 kazanılan zaferden sonra Li, tezahürat BlizzCon 2019 kalabalığına hitap etti. İki yıl önce, bir Hearthstone etkinliğinde katılım için sırada bekliyordu ve arkadaşlarından biri, onun kadınlar için bir yer olmadığını söyledi – “Senin için değil” dedi.

“Ve şimdi buradayım, hayranlardan gelen tüm desteklerle,” dedi bir çevirmen aracılığıyla. “Dışarıdaki tüm kızlara söylemek isterim – esports – rekabet, şan için – hayalini kurmak ve kendine inanmak istiyorsan, cinsiyetini unutmalı ve gitmelisin.


Tüm spor alanlarına katılan kadınlar var, ancak profesyonel oyuncular için hala cinsiyette bir eşitsizlik var. Nedeni karmaşıktır ama kadınların esporta girmeleri engellenmez, ancak sosyolojik engeller kadınların rekabet etmesini engelleyebilir. İki yıl önce gerçekleşen olayda karşılaşılan cinsiyet ayrımcılığına diğer kadınlar da – ister basit seviyede ister profesyonel seviyede olsun – maruz kalıyor.

Li, yıllardır Çin Hearthstone topluluğuna dahil olmuştur. The Hearthstone Grandmasters kupası da 200.000 $ ‘lık para ödülü ile geliyor. Ve bize kadınların da toplum baskısına aldırış etmeyip mücadele etmeye devam ettiğinde neler başarabileceğini anlatıyor sayılabilir.

Bu makalemiz ilginizi çekebilir: Overwatch 2 Detayları Yayımlandı

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

1 Yorum

Bir Yorum Yap

Exit mobile version