Son dönemlerde büyük ses getiren viking temalı hayatta kalma oyunu Valheim Steam üzerinde 5 milyon satın alıma ulaştı. Erken erişim olarak Steam platformuna çıkan Valheim gerçekten büyük bir ilgiye ulaştı. Fakat erken erişim olması sebebi ile oyun tam anlamıyla bitmiş değil. Valheim orta ve düşük bilgisayarlar için optimizasyon ve fps sorununa sahip bir oyun. Erken erişim sonunda bu fps sorununun ortadan kalkacağını tahmin ediyoruz. Fakat orta ve düşük seviye bilgisayarlar için Valheim Fps yükseltme nasıl yapılır sorusu merak konusu olduğundan, sizin için bilgileri derledik.

Valheim için birçok fps yükseltme, fps arttırma yolu mevcut. Bunları sizin için teker teker anlatacağız. Optimizasyon sorunundan kaynaklı olarak net bir çözüm olmasalar da size 20-30 fps arttırabilirler. Ayrıca bu ayarlar haricinde Valheim içerisinde grafik ayarlarınızı en düşüğe alabilirsiniz, gerekirse çözünürlüğü de biraz düşürüp fps yükseltebilirsiniz. Hazırsanız Valheim FPS yükseltme adımlarına geçelim.

boot.config Ayarı İle Valheim Fps Arttırma

Bu aşamamıza oyunun dosyalarından bir config dosyasını düzenleyeceğiz. Bu sayede oyun motoruna bazı ayarlar belirlemiş oluyoruz ve Valheim fps’imiz biraz olsun yükselecektir.

  • Steam kütüphanenizden Valheim’e sağ tıkladıktan sonra ‘Özellikler’ butonuna tıklayın.
  • Açılan bölümden ‘Yerel Dosyalar’ oradan sonra ise ‘Göz at’ seçeneğine tıklayın.
  • Daha sonra açılan klasörden ‘valheim_Data’ klasörüne girin.
  • ‘valheim_Data’ klasöründe bulunan “boot.config” dosyasını bir metin editörü ile açın ve içerisine en tepeye alttaki kodları ekleyin.

gfx-enable-gfx-jobs=1
gfx-enable-native-gfx-jobs=1

  • Dosyayı kaydedin ve kapatın.

Başlatma Kodu İle Valheim Fps Yükseltme

Bu adımda ise bize Steam üzerinden oyunu başlatma kodları yardımcı olacak. Hızlıca anlatıma geçelim.

  • Steam kütüphanenizden Valheim oyununa sağ tıklayıp ‘Özellikler’ kısmına girin.
  • ‘Genel’ kategorisinin en altında bulunan ‘Başlatma seçenekleri’ kısmındaki boşluğa aşağıdaki kodu girin ve kapatın.

-windows-mode exclusive

Windows İşlem Önceliği İle Valheim Fps Yükseltme

Burada Valheim’de fps yükseltmek için bize Windows’un sunduğu işlem önceliği özelliğini kullanacağız.

  • Görev yöneticisini açın (Ctrl + Alt + Delete) ardından işlemler sekmesinde Valheim’i bulun ve sağ tıklayıp ‘Ayrıntılara git’ butonuna basın.
  • Daha sonra Valheim.exe’ye sağ tıklayıp ‘Önceliği Ayarla’ seçeneğini seçip oradan ‘Yüksek’ olarak ayarlayın.

Bu ayar Valheim’i her kapatıp açtığınızda sıfırlanan bir ayar. Bu yüzden oyunu her açtığınızda bu adımı tekrarlamanız gerekecek.

Eğer Valheim Fps arttırma hakkında daha fazla bilgi edinirsek yazıyı güncelleyeceğiz. Not olarak eklemek gerekirse; Nvida ve AMD denetim masalarından Valheim ayarlarını değiştirip, birazcık daha fps arttırmayı deneyebilirsiniz.

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version