Tüm mesajlaşma uygulamalarında kullanıcıların daha verimli bir iletişim kurması için okundu bilgisi bulunur. Mesajınızın iletildiğini ve mesajınızın okunduğunu okundu bilgisi sayesinde anlayabilirsiniz. Telegram uygulaması da tabii ki okundu bilgisi işaretlerini barındırıyor. Telegram üzerinden gönderdiğiniz bir mesajın okunup okunmadığını bu okundu bilgisi işaretlerine bakarak anlayabilirsiniz. Mesajınız çok önemliyse ve uzun süredir okunmadıysa kişiyi arama ihtiyacı duyabilirsiniz. Bu gibi durumlar için Telegram mesajın okunduğunu nasıl anlayacağınızı bilmek önemlidir. Telegram görüldü bilgisi nasıl anlaşılır, nasıl kapatılır ve ayrıntılara devam edelim.

Telegram Okundu Bilgisi Nedir?

Telegram uygulamasında mesajın iletilip, okunduğunu anlamak oldukça basittir. Bir kişiye Telegram üzerinden mesaj gönderdiğinizde eğer mesaj iletildi ise mesajın yanında tek bir tik işareti çıkar. Eğer mesajınız karşı kişi tarafından okundu ise o tek tik’in yanına bir tik daha eklenir ve iki tik olur. Mesaj gönderdiğiniz kişi Telegram uygulamasına girip başkası ile konuşursa ve mesajınızı açmaz ise iki tik olmaz. Yani sizin üzerinize tıklayıp mesajınızı görmesi lazımdır ki mesajınızın yanında iki tik olsun.

Telegram içindeki grup mesajları için bu tam olarak geçerli değildir. Herhangi bir gruba attığınız mesaj bir kişi tarafından okunduğu anda mesajınız tek tikten iki tik’e çıkar fakat kimlerin mesajınızı okuduğunuzu göremezsiniz. Mesajınız okunmuştur fakat kim tarafından bunu bilemezsiniz.

Eğer yavaş bir internet bağlantınız var ise mesajınızın yanında saat işareti görebilirsiniz, bu saat işareti mesajınızın daha gönderilmediğini gösterir. Yani mesaj daha sizin telefonunuzdan çıkmamıştır diyebiliriz. Eğer internetiniz yokken bir mesaj göndermeye çalışırsanız bu işareti daha net bir şekilde görebilirsiniz. İnternet bağlantınızı kurduktan sonra mesajınız kendiliğinden gönderilir.

Telegram Okundu Bilgisi Nasıl Kapatılır?

Telegram uygulaması da diğer mesajlaşma uygulamaları gibi okundu bilgisi kapatma seçeneğini bize sunuyor. Bazı kişiler okundu bilgilerini kapatıp birazcık daha rahat bir şekilde takılmak istiyor olabilir. Sonuçta gizlilik hepimizin hakkı değil mi? Peki Telegram okundu bilgisi nasıl kapatılır, adımlarla anlatalım.

  • Telegram uygulamasına girin.
  • Sağ üst kısımdaki üç nokta işaretine basın ve ‘Ayarlar‘ sekmesine girin.
  • Hesap yazısına tıklayın ve tıkladıktan sonra en üstte kalan ‘Gizlilik‘ kısmına girin.
  • Okundu bilgisi‘ yazısının yanındaki butona basarak Telegram okundu bilgisini kapatabilirsiniz.

Okundu bilginizi kapattığınızda diğer insanların okundu bilgisini de göremeyeceğinizi unutmayın. Eğer diğer insanların okundu bilgilerini görmek istiyorsanız maalesef okundu bilginizi kapatmamanız gerekiyor.

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version