Squid Game oyunu oyna aramasını yapan birçok kişinin Squid Game isimli diziden ve oynan oyunlardan etkilendiğini görebilmekteyiz.

Squid Game oyunu oynamak dizinin vermiş olduğu etki ile birlikte milyonlarca kişinin takip ettiği oyunlar arasında yer almayı başarmıştır. Koronavirüsün yaşamımıza girmesinden bu yana birçok alanda kendisini olumsuz yönde hissettirdiğini ve birçok şeyden insanları uzak bıraktığını bilmekteyiz. Bu sektörlerden bir tanesi de muhakkak ki sinema sektörüdür.

Koronavirüsün hayatımıza girmesinden bu yana sinema sektöründe de bir hayli zorluğun yaşandığını ve uzun bir süre sinema salonlarının kapalı kalması ile beraber pek çok yeni filmin vizyona giremediğini söyleyebiliriz. Ancak son dönemlerde kısıtlamaların kaldırılması ile beraber birçok film vizyona girerek beğeni toplamaya başlamış ve bu filmler arasında en çok adından söz ettirenin milyonlarca kişi tarafından izlenen Squid Game isimli film olduğunu görmekteyiz. Bunun yanı sıra Squid Game oyunu ile birlikte de pek çok kişinin tercihinde yer almaktadır.

Squid Game Oyunu Oyna

Squid Game oyunu oynamak isteyen birçok kişini Cam Köprü, Halat Çekme, Kalamar, Kırmızı Işık, Yeşil Işık, Şeker Kalıbı, Misket ve Ddakji (Origami Oyunu) oyununu internet üzerinden oynamaya çalıştığını söylemek mümkündür. Squid Game oyunu ile ilgili olarak sizlere bilgi vermeden önce Squid Game dizisi hakkında bilgi vererek oyunları açıklayalım.

Squid Game oyunu oyna

Squid Game Dizisi Nedir?

Netflix isimli platform üzerinden 17 Eylül 2021 tarihinde film severlerle buluşturulan orijinal Güney Kore yapımı bu dizinin ilk sezonu ile beraber Milyonlarca kişi tarafından izlendiğini ve beğenilerek takdir topladığını söyleyebiliriz. Filmin yazarı ve aynı zamanda yönetmeni olan Hwang Dong-hyuk tarafından bile filmin bu denli beğenileceği sanırım düşünülememiştir. Squid Game isimli filmin başrollerinde Lee Jung-jae, Park Hae-soo, O Yeong-su, Wi Ha-joon, Jung Ho-yeon, Heo Sung-tae, Anupam Tripathi ve Kim Joo- ryoung isimli kişiler yer almaktadır.

Squid Game Dizisi Konusu Nedir?

Filmin genel yapısına baktığımızda umutsuzluk içerisinde yer alan ve borca batmış kişilere yönelik olarak yarışmalar düzenlenerek çeşitli geleneksel oyunların oynanması ile birlikte kazananın belirlendiği, elenenin ise öldürüldüğü bir yarışmayı barındıran film olduğunu söyleyebiliriz. Sanırım bu filmi cazip kılan en büyük unsur, çaresiz bir şekilde yarışmaya katılmak durumunda kalan daha sonra ise elenenin öldürüldüğünü öğrendikten sonra vazgeçen kişilerdir. Ancak her ne kadar bu kişiler vazgeçmiş olsa da, tekrar yarışma düzenleneceğini bildirilmesi ve bu umutsuz insanların elendiğinde öleceğini bile bile yarışmaya katılarak mücadele etmesi filmi daha çekici bir hale getirmiştir.

Squid Game Oyun Mu?

Squid Game sezonluk bir film olarak sunulmuştur. Ancak Squid Game dizinin oldukça fazla izlenmesi ile birlikte dizi içerisinde yer alan oyunların online bir hale getirildiğini söyleyebiliriz. Özellikle kırmızı ışık yeşil ışık oyununun bu anlamda oldukça çok beğenildiğini söyleyebilmek mümkündür.

Squid Game Üzerine Yapılan Yorumlar

Netflix’te yayınlandığı günden itibaren Milyonlarca kişi tarafından izlenen bu filme sosyal medyadan da milyonlarca beğeni yorumu yağdığını görebilmekteyiz. Ancak  birçok kişi tarafından beğenilen bu film, aynı zamanda bazı ülkelerde küçük yaşta izleyicilerin birbirlerine zarar vermesinden dolayı da sıkça eleştirilmektedir. Hatta yapılan yorumlara bakıldığında filmin intihara yönlendirdiğine dair birçok psikoloğun da bu yönde demeç verdiğini ancak bir kısmının ise bunu tamamen reddettiğini söylemek mümkündür.

Squid Game Oyunları Nelerdir?

Squid Game Oyunları içerisinde farklı kategorilere dair oyunların bulunduğunu söyleyebiliriz. Squid Game Oyunları arasında ön plana çıkanlar şunlardır;

  1. Cam Köprü
  2. Halat Çekme
  3. Kalamar
  4. Kırmızı Işık, Yeşil Işık
  5. Şeker Kalıbı
  6. Misket
  7. Ddakji (Origami Oyunu)
Squid Game oyunu oyna

Squid Game Üzerine Verilen Mesajlar

Sosyal medyada yapılan bir kısım yorumlara bakıldığında ise Squid Game isimli film üzerinden mesaj verilmeye çalışıldığının söylendiğini görmekteyiz. Yapılan birçok değerlendirmede geleneksel oyunlara dem vurularak insanların geçmişi özlediğini ve bu teknolojiden sıkılarak artık nüfusun azaltılmaya çalışıldığı söylense de, sanırım bu yorumdan öteye gitmeyen bir hayal ürünüdür. Öyle ki, birçok kişi tarafından dizinin 2. sezonu oldukça merakla beklenilmekte ve geleneksel olarak oynanan oyunlara rağbet artmaktadır. Ülkemiz açısından da düşünüldüğünde birçok geleneksel oyunun var olduğunu ve halen günümüzde de oynanmaya devam edildiğini ancak teknolojinin gelişmesi ve koronavirüsün hayatımıza girmesi ile birlikte sanırım bu oyunlarında yavaş yavaş sonuna gelindiğini görebilmekteyiz.

Squid Game Kırmızı Işık Yeşil Işık Oyunu Oyna

Squid Game kırmızı ışık, yeşil ışık oyunu internet üzerinden en çok oynanan oyunlar arasında yer almaktadır. Netflix’in son günlerde en çok izlenen ve konuşulan dizisi haline gelen Squid Game aynı zamanda içerisinde yer alan oyunlar ile birlikte dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Ayrıca Squid Game oyunu oynamak isteyen birçok kişi internet ortamında bu oyunu oynayarak video kaydına almakta ve çeşitli sosyal mecralarda paylaşmaktadır. Sizlerde  Squid Game oyunu ile ilgili olarak düşüncelerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Paylaş.
Bir Yorum Yap

Exit mobile version