Bir yanda son dönemlere damgasını vuran sosyal medya uygulaması Snapchat. Diğer yanda ise dünyanın en popüler ve kaliteli giyim markalarından biri olan Gucci. Bu iş birliğinde ise ortaya çıkan bir Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü.

Geçtiğimiz yıllarda Snapchat’in sahibi olan Snap şirketi Spectacles Artırılmış Gerçeklik Gözlükleri‘ni kullanıcıya sunmuştu. Fakat bu gözlükler kullanıcılar tarafından beklenen ilgiyi görmemişti ve şirket istediğini tam olarak alamamıştı. Ama bu sefer daha büyük bir işe imza atıp daha büyük kitlelere ulasmak isteyen şirket dev bir proje çıkardı.

Snapchat X Gucci Gözlük

Tasarım olarak Hollywood film yapımcısı olan Harmony Korine ile anlaşırken aynı zaman da Gucci markasıyla da anlaşma sağladı.

Harmony Korine bu gözlük için el boyaması lensler kullanmış ve bunun haricinde gözlükte yine özel yapım kabartmalar bulunmakta. Snap, Korine’nin seçtiği renkler konusunda yaptığı filmlerdeki paletlerden esinlendiğini söylerken aynı zamanda gözüklerin de el boyaması olduğunu belirtmekte. Bu konu da Korine’nin bu gözlüğe bir çok katkısı bulunurken bir de bu gözlükler kullanılarak çekilen Duck Duck adında bir kısa film düzenledi ve bunu yayımladı. Film bu hafta düzenlenen bir etkinlikte de bir nevi vizyona girdi.

Lensleri tamamıyla Gucci markasının logolarıyla kaplı olan gözlük, şu an itibariyle sınırlı sayıda üretilmiş olmakla beraber sadece Art Basel Miami 2019 etkinliğinde bulunan içerik üreticileri için üretildiği bilinmekte. Bu gözlüklerin Snap şirketinin çıkardığı ilk gözlükten donanımsal olarak çok bir farkı olmamakta. Ve bu gözlüğün donanımsal özellikleri şu anda tam olarak bilinmemekte.

Snap şirketi sınırlı sayıda üretilmiş Artırılmış Gerçeklik Gözlüklerini piyasaya sunmayı da düşünüyor. Fakat bununla ilgili tam bir tarih veremeyeceklerini de ekliyor. Aynı zaman da fiyatı ile ilgili tam bir bilgi de bulunmamakta.

Paylaş.
Bir Yorum Yap

Exit mobile version