Artırılmış Gerçeklik Gözlükleri çıktıkları günden beri büyük ilgi topladı ve bir çok büyük teknoloji devi şirket tarafından tasarlandı. Artırılmış Gerçeklik Gözlükleri bu sefer de Niantic Labs şirketi tarafından tasarlanıyor. Pokemon Go ve Harry Poter: Wizards Unite gibi mobil platformlar için AR destekli oyunlar çıkartan şirket bu oyunlar için de bir Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü çıkartmayı hedefliyor.

Niantic Labs şirketi, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir şekilde mobil için bir Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü çıkartmayı hedeflediklerini açıklamışlardı. Bu gözlük için Snapdragon XR2 yongası kullanılacak. Ve şirket kullanıcıya daha kaliteli ve kullanışlı bir gözlük sunmak için güçlerini Qualcomm şirketi ile birleştireceğini söyledi.

Qualcomm Şirketi Ne Şirketidir ?

Qualcomm şirketi, kablosuz telekomünikasyon ürünlerini tasarlayan Amerikan merkezli ekipman şirketidir. Şirket gelirinin çoğunluğunu yonga üretiminden kazanırken karını ise patent lisanslama işlemlerinden kazanır.

Bu iki şirketin bir araya gelme nedeni ise diğer sanal gerçeklik gözlüklerine nazaran daha ucuz ve kullanıcılar için daha kişisel sebeplerle kullanılabilecek bir gözlük tasarlamak olacak. Yani bir nevi kendi gözlükleri için mobil uygulama veya kendi uygulamaları için bu gözlüğü tasarlıyorlar diyebiliriz.

Peki yazımızda bu kadar fazla bahsettiğimiz Artırılmış Gerçekliğin Sanal Gerçeklikten Farkı Nedir Diyecek Olursak:

  • Sanal Gerçeklikte kullanıcı gerçek dünyadan tamamen ayrılarak sanal gerçeklikteki sanal dünyaya geçiş yapar fakat Artırılmış Gerçeklikte kullanıcı kullandığı uygulamada bir nevi hayatın içindedir ve daha interaktifdir.
  • Sanal gerçeklikte içinde bulunduğunuz alan tamamen hayal ürünü ve yapay bir yerdir fakat Artırılmış Gerçeklikte bulunduğunuz alan dünyanın kendisidir.

Örnek vermek gerekirse Pokemon Go oyunu da Niantic Labs şirketinin bir ürünü olmakla beraber oyunu oynarken hala dünyanın içindesiniz. Ve şirketin tasarlamak istediği şey bu yani Pokemon Go oyununu telefon veya tablet değil de bir Artırılmış Gözlük üzerinden oynamanız.

Şirket bu gözlükleri 2020 yılında çıkartmayı planlıyor fakat tam bir tarih veya fiyat bulunmamakta. Umarım 2020 yılında bizi güzel bir Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü bekler. Gelişmeye geliştirmeye devam diyelim.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Razer Mor Switch

Paylaş.
Bir Yorum Yap

Exit mobile version