Son zamanlarda bir çok oyuncu, oyun oynamak için mekanik klavye tercih ediyor. Bu mekanik klavyeler ise kendi aralarında; ses, hissiyat ve tepkime hızı olarak ayrılıyor. Bunlara da Switch ismi veriliyor. Normal klavyeler için 6 farklı renk Switch bulunmakta ve bu da hepsi için farklı özellikleri ifade ediyor. Kırmızı, Beyaz, Siyah, Mavi, Kahverengi ve Yeşil. Fakat son yıllara damgasını vuran ve bilgisayar ekipman üretiminde dünya devi olan Razer Şirketi kendi klavyeleri için kendi özel switch’lerini düzenledi. Razer Yeşil, Razer Turuncu ve Razer Sarı. Geçtiğimiz aylarda bu switch’lere bir yenisini daha ekledi ve yeni çıkartacağı klavyelerde bu switch’i kullanacağını bize göstermiş oldu. Razer Mor veya bir diğer adıyla Opto-Mechanical Switch.

Razer şirketinin geçtiğimiz aylarda çıkartmış olduğu Opto-Mechanical Switch‘i e-spor oyuncuları için tasarladığını belirtti. Opto-Mechanical Switch bir çok farklı switch’e göre; tuşları daha hafif, daha iyi bir hissiyatı var ve tepkime hızı çok yüksek yani bastığınız bir tuşu farklı bir switch’e sahip klavyeden daha hızlı algılıyor. Normal bir klavyeye göre Opto-Mechanical Switch‘e sahip klavyeler tuşa basıldığında %30 daha hızlı bir tepkime sağlıyor. Yani size oyunlarda büyük bir avantaj sağlıyor. Ve ayrıca Opta-Mechanical Switch‘e sahip klavyeler daha uzun bir ömre sahip oluyor.

Peki Opto-Mechanical Switch’e sahip klavyeler hangileri :

Razer Huntsman (1200-1600 TL) – Razer’in sitesinde incelemek için tıkla.
Razer Huntsman Elite (1800-2000 TL) – Razer’in sitesinde incelemek için tıkla.

Bir switch için bu kadar yüksek paralar değer mi onu bilemem ama yazdığımız gibi Opto-Mechanical Switch size oyunlarda küçük de olsa bir öncelik sağlayacaktır.

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Bilgisayar İçin En İyi Uzay Oyunları

Paylaş.
Bir Yorum Yap

Exit mobile version