Teknoloji devlerinden biri olan Nvidia şirketi, karşımıza hep ekran kartlarıyla çıkmıştı fakat bu sefer dev şirket Nvidia, iki tane ‘‘Shield Tv” ürünüyle karşımıza çıkıyor. Bu cihazlar ”Shield Tv Pro 2019” ve ”Shield Tv” olarak adlandırıldı.

Shield Tv Pro 2019 ve Shield Tv Nvidia şirketinin en güçlü işlemcilerinden biri olan Tegra X1+ ile destekleniyor. Bu da yeni Sheild Tv’ler eski Sheild Tv’lere oranla %25 daha iyi ve güçlü preformans anlamına geliyor. Artı olarak yeni Shield Tv’ler kullanıcılara, Dolby Vision ve Dolby Atmos gibi çok popüler ses teknolojilerini de beraberinde sunmakta.

Nvidia Shield Tv’nin yeni modeli silindirsel bir yapıdan oluşarak bu konuda da dikkatleri üzerine çekmeyi de başardı. Tıpkı silindir bir el feneri gibi olan bu teknoloji bize 2 GB Ram ve 8 GB depolama alanı özellikleriyle sunulmakta. Ayrıca Shield Tv microSD‘ye sahip yani kullanıcılar verilerini doğrudan aktarabilecek. Nvidia Sheild Tv’de her yeni teknoloji gibi görüntüleri 4K çözünürlükte sunacak ve bunun için de HDR teknolojisi kullanacak.

Wi-Fi bağlantısı, Bluetooth 5.0 desteği, HDMI portları ve artı olarak yenilenmiş Shield Tv kumandasıyla birlikte kullanılacak olan bu teknoloji eski Shield Tv’ye nazaran yapay zekası güçlendirilmiş şekilde bizlere sunulacak. Nvidia Shield Tv 2019 teknolojisinin fiyatı 149.99 dolar olarak planlanırken ülkemizde 860 TL+ vergiler olarak satışa çıkması belirlendi.

Shield TV Pro

Bu teknolojinin bir üst modeli olan Shield Tv Pro ise adından da anlayacağımız üzere Shield Tv’nin biraz daha gelişmiş bir modeli olacak. Sheild Tv Pro da Shield Tv gibi bize 4K çözünürlükte videolar sunmakta. Fakat ilkinden artı özellik olarak Nvidia GeForce Now teknolojisiyle güçlendirilmiş. 3 GB Ram ve 16 GB depolama alanı bulunan Shield Tv Pro bize USB bellek, fare ve klavye tarzı ekipmanlar ekleyebilmek ve şarj cihazı olarak kullanılabilecek 2 adet USB 3.0 ile birlikte satılacak.

Shield Tv Pro’nun kumandasında Shield Tv’ya ek olarak bir mikrofon bulunuyor bu da kullanıcıların Google Asistan ile iletişimini sağlıyor. Nvidia, Shield Tv Pro için 199.99 dolar gibi bir fiyat belirlemiş yani bu da 1.150 TL + vergiler oluyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD ve Kanada’da satışa çıkan Nvidia Sheild Tv’lerin önümüzdeki aylarda da Yeni Zelanda ve Avustralya’da satışa sunulacağı düşülüyor. Fakat bu teknolojilerin ülkemizde satılıp satılmayacağına dair bir bilgi henüz yok.

 

Bu makalemiz ilginizi çekebilir: Nvidia Yapay Zekası: Nvidia Jarvis Tanıtıldı!

Paylaş.
Bir Yorum Yap

Exit mobile version