Güncel oyunların neredeyse tamamı çoklu platform desteği olarak piyasaya geliyor. Yeni çıkan MMORPG oyun New World ise şu anlık sadece PC platformunda mevcut. Peki New World Playstation, xBox ve benzer diğer konsol platformlara gelecek mi?

New World Konsollara Gelecek Mi?

Call of Duty veya Overwatch gibi MMO silah oyunlarının konsollarda oynanabilir olması, büyük ölçekli çevrimiçi oyunların da konsollarda rahatlıkla oynanabilir olduğunu kanıtladı. Bu oyunlara nazaran New World gibi MMORPG bir oyun olan World of Warcraft yıllardır sadece PC desteği sunuyor. Bir MMORPG’nin konsollarda oynanmasını zor kılan şeylerden biri de binlerce kombo, yetenek ve diğer tuşların oyun kollarından kontrolünün zor olması. Bununla birlikte, Elder Scrolls Online gibi oyunların konsollardaki başarısı, hiçbir şeyin imkansız olmadığı anlamına gelir. Bu verilere dayanarak, New World konsollara gelecek mi?

New World’ün geliştiricileri, şu anda uğraştıkları tek platformun PC olduğunu açıkladılar. Oyunun yapımı sırasında da oyunu mevcut veya gelecek nesil konsollara getirme planı yok. Oyunun yönetmeni Scot Lane’e göre, bu durumun başlıca nedeni, geliştirme ekibinin oyunun grafiklerini mümkün olduğu kadar ileriye taşımak istemesi. Böyle bir istek için PC mümkün olan tek seçenek gibi duruyor.

New World yönetmeni Lane bir röportajda, “Konsol oyunlarını geliştirmeyi seviyorum, birçok konsol oyunu yaptım ancak New World için grafikleri elimizden geldiğince zorluyoruz” dedi. Genel olarak durumları değerlendirmemiz gerekirse, oyunun PlayStation, xBox ve benzeri konsol platformları için şu anda mevcut bir plan yok. Fakat geleceğin bize ne göstereceğini bilemeyiz, kim bilir belki Amazon piyasaya çok güçlü bir konsol çıkartır.

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version