MMORPG oyunlarında büyücü karakterler bir ekibin veya klanın olmazsa olmazıdır. Diğer oyunlardaki gibi New World oyununda da bu geçerli. Büyücüler yeteneklerinde mevcut olan alan hasarları sayesinde hızlı bir şekilde büyük bir alanda birçok düşmana hasar verebilirler ve çok sayıda oyuncuya debuff etkisi verebilirler. Özellikle Fire Mage geniş alanlara ateş temalı yetenekler yollayabilir. Bu da klan savaşlarını kazanmaya doğru atılan büyük adımlardandır. New World oyununda Fire Staff PvP’de ve PvE’de sağladığı alan hasarları sayesinde takıma ve klana büyük fayda sağlamaktadır. Bu yüzden klanlarınızda veya gruplarınızda en azından bir tane Fire Mage bulundurmak gerek.

New World Fire Mage Kombinasyonu ve İşlevleri

Bilindiği gibi New World bize uçsuz bucaksız bir oyun deneyimi sunmaktadır. Bu yüzden kombinasyonlarımızda kullanılacak ekipman ve teçhizat seçimleri tamamen bizim inisiyatifimizde. Bizim bu konudaki tercihimiz “Ice Gauntlet” olacak. Bunu tercih etmemizin nedeni alan hakimiyetini elimizden kaybetmeden rakipleri sıkıştırıp, onlara oyunu dar etmek. Kendi zevkinize ve oyun tarzınıza göre değişiklikler yapabilirsiniz, fakat ana odağınız “Intelligence” içeren ekipmanlar kullanmanız olacaktır.

Fire Mage Yetenek Ağacı

fire mage yetenek ağacı

Rehberimize Fire Staff ile başlayalım. İki tane ana hasar yeteneğimiz ve bir adet acil durumlar için dash (ileri sıçrama) yeteneğimiz bulunuyor. Bu yeteneğin amacı gelecek hasarlardan enerjimiz ile kaçındıktan sonra dash yeteneğimiz ile hareket yeteneğimizi daha da genişletmek. Ana yeteneklerimizin yanında pasif yeteneklerde çok önemli.

Kullanılabilir yeteneklerimiz:

  • Fireball
  • Incinerate
  • Burn Out

Fireball Yeteneği

İlerideki seçili alana büyük bir alev topu fırlatır, fırlatılan alan 3 metre genişliğindedir ve fırlatılan yer 6 saniye boyuncu hasar vermeye devam eder. Alev topu ilk hasarında %140’lık bir hasar verir ve alanda duran rakipler saniyede silahınızın %10’u kadar gerçek hasar alırlar. Yeteneğin 15 saniyelik bekleme süresi vardır.

Incinerate Yeteneği

Seçili bir alandaki rakiplerinize silahınızın hasarının %130’u kadar bir hasar verirsiniz ve yakınınızdaki düşmanlar 3 metre geriye savrulurlar. Bu yetenekten etkilenen rakipler 6 saniye boyuncu %3’lük bir hasar alırlar. Yeteneğin 12 saniye bekleme süresi vardır.

Burn Out Yeteneği

Büyücü olmamıza rağmen bize büyük bir hareket desteği sağlar. Bu yetenek sayesinde belirli bir yöne doğru dash atarsınız ve bundan etkilenen rakipler %130’luk bir hasar alırlar. Hasar alan rakipler 8 saniye boyuncu %10’luk bir hasar daha alırlar.

New World Ice Gauntlet

Ekipman olarak kullanacağımız Fire Staff ve Ice Gauntlet büyücüler için en uyumlu ikilidir denilebilir. New World oyununda ekipmanlar arası sinerji yaratmak bizim işimize çok yarayacak. Bunun sebebi iki silahı da aktif olarak kullandığınızda rakipler sürekli olarak alan hasarı ve debuff alacaktır. Bu şekilde rakibinize oyunu zindan edebilirsiniz.

Yeteneklerimizi verirken dikkat etmemiz gereken en önemli şey ana yeteneklerimiz. Burada yapacağımız seçimler bizim işimize PvP sırasında yarayacak. Pasif yetenek seçimlerinde oyun tarzınızla daha uyumlu bir şeyi tercih etmek isterseniz değiştirebilirsiniz.

Aktif yeteneklerimiz şu şekilde;

  • Ice Pylon
  • Ice Storm
  • Entombed

Ice Pylon

Yere buz şeklinde bir taret bırakırsınız, bu taret mevcut silah hasarınızın %50’si kadar hasarı 20 metrelik alanda bulunan tüm rakiplere uygular. 15 saniye boyuncu hasar uygulayan bu taret eğer rakip oyuncu ona hasar verirse kırılabilir. Bu yeteneğin 10 saniye bekleme süresi vardır.

Ice Storm

Seçtiğiniz geniş bir alanda fırtına oluşturur ve bu alandaki herkes 0.25 saniyede bir %17 hasar alır. Buna ek olarak seçili alan içerisinde bulunan rakipler 5 saniye boyuncu %25 yavaşlama etkisini alır.

Entombed

Oyuncu etrafına etrafına buzdan bir koza sarar ve kendini bu şekilde korur. Bu korumanın hiç hasar almamış halindeki kırılma süresi 10 saniyedir. Buz kırılana kadar oyuncu hiçbir hasar almaz. Fakat rakip oyuncular buza vurdukça buz daha hızlı kırılacaktır. Oyuncu buz içerisindeyken sağ tuşa basarak buzu direkt kırabilir veya sol tuşa basarak 20 mana harcar ve buzun kırılması sırasında rakibe hasar verir.

New World Mage Öznitelik Dağıtımı

Kullanacağımız ekipmanlarda işimize en çok yarayacak özellike “Intelligence” olduğundan dolayı statülerimizin hepsini Intelligence üzerine vermek mantıklı bir tercih olacaktır.

Zırh Seçimi Nasıl Olmalı?

Zırh olarak “Medium Armor” ya da “Heavy Armor” kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Kendi oyun stilinize bağlı olarak hareketlilik veya defans arasında seçim yapmanız gerekiyor. Büyücülerin hareketliliği genel olarak önemli olduğundan dolayı “Medium Armor” seçmenizi tavsiye ediyoruz. Bu sayede yetenekleri kullandıktan sonra rakiplerin yeteneklerinden hızlı bir şekilde kaçabilirsiniz.

Eğer genel bir rehber arıyorsanız, New World rehber içeriğimize göz atabilirsiniz. Ayrıntılı bir başlangıç ve oyun içi rehberi.

New World Mage rehberimizde sizlere ayrıntılı bir şekilde bilgiler vermeye çalıştık. Umarız ki rehberimiz işinize yaramıştır ve güçlü bir büyücü karakteriniz vardır. Yeni Dünya’da görüşmek üzere esenle kalın. İyi oyunlar!

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version