New World, Amazon tarafından piyasaya yeni girecek bir MMO oyunu. Diğer MMO’larla benzer birçok özelliği olmasına rağmen, New World’ün işçiliği, kaynak toplama ve keşif sistemlerinin benzersizliği hakkında söylenecek çok şey var. Bizde sizin için bir New World Başlangıç Rehberi hazırladık. Bu rehber sayesinde hızlıca oyuna dalabileceksiniz. Oyunun Steam sayfasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsin.

New World aynı zamanda sınıf seçmediğiniz bir oyundur, yani karakterinizi oluştururken belirli bir yol seçmeye zorlanmazsınız. Bunun yerine gücünüz ve yetenekleriniz kullandığınız ekipmana göre belirlenir. Bu başlangıç rehberinde üretim, kaynak toplama, görevleri tamamlama ve oyunun başlangıcı için doğru eşya dizilimini yapma hakkında bilmeniz gereken şeyler bu rehberde mevcut.

New World Hızlı Seviye Nasıl Atlanır?

Her MMO oyunda olduğu gibi, hızlı seviye atlama isteği oyunun yapıtaşıdır. New World bazen daha yavaş bir oyun temposuna ayak uydurmanızı isterken (ağaç kesmek, maden kazmak, bazı zırh parçaları üretmek) çoğu oyuncu oyun sonu içeriğine ve PVP’ye başlamak için 60. seviyeye doğru hızlıca kasmak isteyecektir.

İşte New World’de seviye atlamanızı nasıl hızlandıracağınıza dair ipuçları:

  • Doğru silahları seçin. Bir balta ve yay edinerek en hızlı şekilde seviye atlayabilirsiniz. Diğer silahlar sizi balta ve yaya göre biraz yavaşlatacaktır.
  • Doğru görevleri tamamlayın. Şehir görevlerini tamamlamanın yanı sıra yolunuzun üstündeki ve güzel XP veren görevleri tamamlamayı unutmayın. Bunlar hakkında biraz daha ayrıntıya bir aşağıdaki bölümde değineceğiz.
  • Seyahat sürelerini kısaltmak için yeniden doğma özelliğini kullanın. New World’de hızlı seyahat etmek biraz zor olduğu için, kampınızı kurup kendinizi öldürtmek iyi bir fikirdir. Böylece görev veren konumda yeniden doğabilirsiniz. Bu şekilde bir görevi tamamlarken yirmi dakikaya kadar tasarruf edilebilir.

New World Yapılması Gereken En Önemli Görevler

New World’ün başlangıcında, dört başlangıç konumundan birinde doğarsınız: First Light, Windsward, Monarch’s Bluff veya Everfall. Bu alanların herhangi birinde başlangıç görevlerini tamamlayabilirsiniz. Ancak, Everfall gibi bir alanda genellikle sizi öldürecek daha yüksek seviyeli insanlar bulunur, bu da yan görevleri tamamlamayı biraz daha zorlaştırabilir. First Light’a gidip oradaki görevleri tamamlamak daha iyi bir fikir.

Tamamlanması gereken diğer görevler:

  • Kasaba kurulunda bulunan kasaba görevleri. Bunlardan bazıları, bir grup sandık bulmak gibi sıkıntıdır, ancak demir toplamak veya 20 geyiği öldürmek gibi basit görevlerin tamamlanması çok daha kolaydır. Ana görevlerinizin yanında bunları da yapabilirsiniz.
  • Klan görevleri XP’nizi arttırmanın ve klan gücünüzü arttırmanın güzel bir yoludur. Bunlar katıldığınız klana bağlı olarak klan temsilciniz tarafından verilir. Fazla XP alamazsınız bu yüzden diğer yan görevlerinizi yaparken kolayca yapabileceklerinizi seçmenizi tavsiye ediyoruz.
  • Zindanlara girip hızlıca seviye atlayabilirsiniz. Oyunda birçok zindan bulunmakta, seviye 24’ten itibaren zindanlara girerek hızlı bir şekilde XP kasabilirsiniz.

New World Üretim (Crafting) Nasıl Oluyor?

Üretim (crafting), New World oyununun en önemli parçalarından biridir. Alfa sürümünden bu yana, oyundaki üretim (crafting) sisteminde birçok değişiklik yapıldı. En son güncelleme ile birlikte artık üretim malzemeleri toplamayı çok daha eğlenceli hale getirdiler.

Bununla birlikte, üretim (crafting) kesinlikle oyunun bir oyun sonu bileşeni gibi geliyor. Elbette, oyunun başlarında rastgele keten zırh yapmak için zaman harcayabilirsiniz, ancak çok daha sonra daha güçlü eşyalar ve teçhizatlar yapmaya ve daha da önemlisi bunları yüksek bir kâr için satmaya başlayabilirsiniz.

  • Nadir kaynaklara sahip alanlar genellikle yüksek seviyeli canavarla kaplıdır. Bu bölgelerin üstesinden gelmek için yeterli seviyeye ve güce erişmeniz gerekiyor.

New World Savaş Mekanikleri Nasıl?

New World’ün sınıfsız bir sistemi var, bu da kolayca oyun tarzınızı istediğiniz şekilde yönlendirebileceğiniz anlamına geliyor. Yani bir gün asa ile büyü yapabilir, diğer gün balta ile rakiplerinizi çiğneyebilirsiniz.

Farklı silahların, düşmanları öldürerek açılan puanları ve seviyeleri olan farklı ustalık ağaçları vardır. Örneğin, Hayat Asası, Etki Alanı iyileştirmelerine sahip klasik bir destek silahıyken, Balta hız, dayanıklılık ve hasara sahip çok yönlü bir silahtır, ancak savunma yetenekleri yoktur.

Her zaman iki silahınız olabilir: birincil ve ikincil. İki silah arasında denge olan bir oyun tarzı oluşturmak en mantıklısıdır. Yukarıdaki bölümlerde belirttiğimiz gibi en hızlı seviye arttırabileceğiniz silahlar Balta ve Yay ikilisidir.

  • Silahlar ve zırhlar, oyunun ilerleyen bölümlerinde Mücevherlerle donatılabilir. Örneğin, belirli bir ustalık becerisini artıran veya zırhınızda rakibi sersemletmeyi sağlayan bir mücevheriniz olabilir.
  • Daha nadir bulunan yüksek seviyeli silahlar, ekstra mücevher yuvaları ve diğer kendiliğinden gelen güçlendirmelerle birlikte gelir.

New World Klan ve Bölge Sistemi Nedir?

Oyunun başlangıcında (10. seviyede), New World’deki üç klandan birine katılma seçeneğiniz var: Marauders, The Covenant veya Syndicate. Farklı grupların farklı kozmetik setleri vardır, ancak bunun dışında çoğunlukla aynı şekilde çalışır.

Doğru klanı seçmek çok önemli olabilir, ancak bu her sunucuda farklı olacaktır. Klanlar bölgelerin büyük bölümlerine hükmedebilir, vergileri artırabilir ve diğer klanlara karşı savaşabilirler. Sunucuda en baskın olan klana girmek sizin için iyi olacaktır.

  • New World’deki hemen hemen her toprak parçası satın alınabilir ve uğrunda savaşılabilir. Bu, oyundaki PVP’nin büyük bir bölümünü oluşturur. Farklı klanlar tek bir bölge için savaşacaklar.
  • Bir alana sahip olunduğunda, klan yöneticileri bir vergi oranı belirleyebilir, ödüller alabilir ve hangi projelerin tamamlanacağını seçebilir. (örneğin, tüm oyuncuların daha iyi teçhizat yapabilmesi için demircinin seviyesini arttırmak gibi).
Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version