Minecraft, oyun piyasasındaki en çok modlanabilen oyunlardan biridir ve geliştiriciler, oyuna daha yeni şeyler eklemek için binlerce mod oluşturmuştur. Oluşturulan modlar genellikle Minecraft Java Edition sürümünde kullanılır. Oyunu modlamak için bir mod başlatıcısı yüklenmesi gerekmekte. En popüler mod başlatıcısı Forge kurulum rehberine hoş geldiniz! Minecraft Forge 1.17.1 nasıl indirilir ve nasıl kurulur adımlar şeklinde anlatacağız.

Minecraft 1.17.1 Forge, 22 Temmuz 2021’de yayınlandı. Hala erken erişimli bir yapıda ve Minecraft mod yapımcıları için bir ön izleme sayılabilir. Ayrıca oyuncular da bu erken erişim sürümünü kullanabiliyor tabii ki.

Minecraft 1.17 Forge Nasıl İndirilir ve Nasıl Kurulur?

Forge 1.17 indirme ve yükleme adımları şunlardır:

  1. Resmi web sitesinden Minecraft Forge 1.17.1’i indirin.
  2. Programı kurun ve Java ile açın.
  3. Yükleyiciyi çalıştırın ve başarılı olduğundan emin olun.
  4. Minecraft’ı başlatın.

Minecraft Forge 1.17.1 İndir

Minecraft Forge 1.17.1’i indirip kurmanın ilk adımı resmi web sitesine gitmektir. Sürüm menüsünden 1.17.1’i seçin. İndirmeye başlamak için yükleyici (Installer) düğmesine tıklayın. Forge indirmek için resmi web sitesi dışında herhangi bir üçüncü taraf web sitesini kullanmanızı önermiyoruz. İşte Minecraft 1.17.1 için Minecraft Forge için doğrudan indirme bağlantısı.

Tarayıcınız yüksek ihtimalle, “bu tür dosyalar bilgisayarınıza zarar verebilir. tutmak ister misiniz?” uyarısı verecektir. Burada dosya adını iki kez kontrol ederek doğru dosyayı indirdiğinizden emin olun: forge-1.17.1-37.0.53-installer.jar.

Doğru dosya adıysa dosyayı saklamayı kabul edin.

Minecraft 1.17.1 Forge Nasıl Yüklenir?

İndirdiğiniz dosyayı bulun, dosyaya sağ tıklayın, Birlikte Aç’a gidin ve Java’yı seçin. Java yüklü değilse, buradan indirebilirsin. İstemciyi yükleye ve ardından Tamam’a tıklayın.

Forge yüklerken problem yaşıyorsanız sorunun iki nedeni olabilir. Birincisi, bilgisayarınızda Java’nın en son sürümünün yüklü olması gerektiğidir. Forge’ın yüklenememesinin ikinci nedeni, daha önce Minecraft 1.17.1’i hiç oynamamış olmanızdır. Forge’u yüklemeden önce oyunu en az bir kez modsuz açıp oynadığınızdan emin olun.

Minecraft’ı Açın ve Minecraft Forge 1.17.1’i Başlatın

Minecraft Başlatıcı programını açın ve Oynat düğmesinin solundaki aşağı oku arayın. Büyük olasılıkla “En son ana sürüm” yazıyor, ancak bunu Forge olarak değiştirmek istiyoruz.

minecraft 1.17 forge kurulumu

Forge sürümü menüde değil ise ne yapacağız? Menüde Forge mevcut değil ise Minecraft Launcher’ın üst kısmındaki Yüklemeler sekmesine tıklayın. Sürümlerin altında Modded kutusunun işaretli olduğundan emin olun ve ardından Forge’un sağındaki yeşil oyna düğmesine tıklayın.

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version