Son dönemde mobil üzerinden oynanan oyunların artması üzerine mobil üzerinden de oyunculuk başlamış olmuştu. Bu durum üzerine bir çok teknoloji şirketi, bu oyuncular için özel oyuncu telefonları geliştirmişlerdi. Aynı oyuncu bilgisayarları gibi olması düşünülen telefonlar, normal telefonlara göre oyun açısından daha elverişli olarak planlanmış ve yakın zamanlarda kullanıcının kullanımına çıkarılmışlardı. Ve teknoloji sektöründe başı çeken şirketlerden biri olan Lenovo da bu projeye adımını attı.

Neredeyse bilgisayar oyunları kadar popülerite ve oyuncu kazanan mobil için ayrılan bütçe her gün arttırılmakta. Çünkü her geçen gün oyun sayısı ve oyuncu sayısı da artmakta. Bunları bilen ve bu durumdan yararlanmak isteyen şirketler ise bunlar için projeler tasarlamakta. Bunların en büyüğü ve en kapsamlısı olanı ise ”Oyuncu Telefonları”. Şirketler oyun bilgisayarları bu kadar tutmuş ve satmakta iken neden bu olay telefon için geçerli olmasın diye düşünmüş olmalı ki böyle bir projeye imza attı. Bu oyuncu telefonlarının başında ise Xiomi ve Asus şirketleri geldi.

Lenovo Oyuncu Telefonu (Lenovo Legion Gaming Phone)

Xiomi ve Asus şirketleri yakın zamanda oyuncular için ”oyuncu telefonları” çıkartmıştı. Lenovo şirketinin de oyuncular için dizüstü bilgisayar şeklinde bir projesi vardı. Bu onlar için de bir ilk olacaktı ve bunun için ”Legion” markasıyla anlaşmışlardı. Bilgisayar şu anda tasarlanıyordu. Oyuncu bilgisayarı geliştirirlerken aynı zamanda oyuncu telefonu gibi bir kavramın çıkmış olması ve zaten anlaştıkları halihazırda bir marka bulunurken Lenovo şirketi “Lenovo Legion Gaming Phone” adında yeni bir projeyi de üstlendi. Bunun için ise Çin’de en popüler konumda olan sosyal medya uygulaması Weibo üzerinden Lenovo Legion Gaming Phone isminde yeni bir sayfa açtı.

Cihazın özellikleri, çıkış tarihi veya fiyatı üzerine bir bilgi bulunmamakta. Bilinen tek şey telefonun ismi. Fakat şirketin Xiaomi Black Shark, ASUS ROG, Razer Phone ve Nubia Red Magic gibi yeni çıkmış olan oyuncu telefonlarının altında kalmayacağı belli. Detayların ise 2020 de açıklanması olası.

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Capcom Şirketi, PS5 İçin Yeni Oyunlar Çıkaracağını Açıkladı

Paylaş.
Bir Yorum Yap

Exit mobile version