Epic Games, Fortnite’ın nihayet bazı yeni ve geliştirilmiş seslere ihtiyacı olduğunu fark etti ve 16 Ekim Cuma günü bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme içerisinde Fortnite 3D Ses Modu Özelliği içeriyor.

Epic Games, Youtube kanalında bu güncelleme ile alakalı bir video yayınladı fakat Fortnite Bölüm 2 güncellemesi sebebiyle bu güncelleme çok ses duyuramadı. Herkesin dikkati Fortnite Bölüm 2 güncellemesindeydi. Epic Games’in yayınladığı bu video’nun ismi “3D Kulaklıklar

Nedir bu 3D Ses Modu?

Fortnite 3D Ses Modu yeni bir ses modudur, oyunculara daha iyi ve daha ayrıntılı bir Fortnite ses deneyimi sunmak için özel olarak tasarlanmıştır. Genellikle üstünüzdeki bir oyuncu ile altınızdaki bir oyuncu arasındaki farkı size duyurmaya çalışan eski ses modundan ziyade, 3D kulaklıklar; oyunculara düşmanlarının tam olarak nereden geldiğine dair gerçek bir ses kalitesi sunar.

Fortnite’ın standart sesinin yanlışlığı uzun zamandır topluluktan gelen bir şikayet olmuştur. Epic Games’e göre bu özellik rekabetçi topluluk üyeleri tarafından mümkün olduğu kadar doğru ve kullanışlı olma umuduyla test edildi.

3B Kulaklık modunun en iyi şekilde çalışması için Epic Games, stereo kulaklık kullanmanızı önerir ve bu özellik mekansel ses efektlerini devre dışı bıraktığı için “Ses Efektlerini Görselleştir” modunu kapatmanız gerekir.

Bu özellik şu anda Forntite içerisinde aktif ve kullanıılabilir durumda. Bu özelliğe ses ayarları menüsünden ulaşabilirsiniz. Aktifleştirip aktifleştirmemek tamamen sizin kararınıza kalmış bir şey. Eğer eski ses moduyla rahatsanız aktifleştirmenize pek gerek yok çünkü ses sistemi tamamen değiştiği için alışmanız zaman alabilir ve alışma sürecinde bu özellik sizi olumsuz etkileyebilir. Eğer ben pek ses kasmıyorum eklememe gerek var mı diye soruyorsanız ses kasma alışkanlığınız yok ise bu özelliği denemenize, aktifleştirmenize gerek yok.

Bize göre bu özellik gerçekten eklenmesi gereken bir özellikti, bazı durumlarda aşırı dikkatle dinlenmesi gereken ses bizi yanıltabiliyordu. Bu özellik sayesinde artık daha doğru ses bilgileri alacağız diye düşünüyoruz. Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz.

 

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Fortnite Balık Nasıl Tutulur?

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version