Final Fantasy XIV, son gelişmelere göre Blizzard’la kapışmaya girerek, MMORPG pazarında oldukça ciddi bir yer edindi. Final Fantasy XIV’ün World of Warcraft’a göre ek bir özelliği, PC ve macOS’a ek olarak PlayStation konsollarında mevcut olmasıdır. Tabii ki, MMO’lar söz konusu olduğunda, çoklu platformlar oyuna daha çok oyuncu ve işlevsellik katan şeyler. Peki, Final Fantasy XIV Cross-Platform mu?

Final Fantasy XIV Çapraz Platform Mu?

Final Fantasy XIV’ün bilgisayar ve konsol sürümleri, çapraz platform işlevselliğine sahiptir. Örneğin, PC’deki bir oyuncu, PlayStation 4’teki bir oyuncuyla birlikte oynayabilir. Ancak bunun bir şartı var: Yalnızca sizinle aynı Veri Merkezinde oynayan diğer oyuncularla oynayabilirsiniz. Unutmayın, Veri Merkezleri sunucularla aynı şey değildir; diğer platformlarla istediğiniz sunucuda oynayabilirsiniz, ancak aynı Veri Merkezinde değilseniz, o zaman arkadaşınızı göremeyeceksiniz.

Çapraz platforma ek olarak Final Fantasy XIV, çapraz ilerlemeyi de destekler. Oyuna PC’de ve PlayStation konsolunda sahipseniz, her iki platformda da hesabınıza serbestçe giriş yapabilir ve karakterinizi hemen seçebilirsiniz. Tek sorun, her iki platformda da aynı oyun genişletmelerine sahip olmanız gerektiğidir. Örneğin, PS4’te Shadowbringers genişletmesine sahipseniz, ancak PC sürümünde mevcut  değilse, orada Shadowbringers’a sahip olana kadar PC sürümünde karakter ilerlemenize erişemezsiniz.

Çapraz platform oynarken ayrıntılara girecek olursak, yapmanız gereken birkaç şey var. Yapılacaklar pek önemli olmasa da oyun keyfinizi arttırabilecek şeyler. Örneğin oyunun rakip oyuncu büyülerini gösterip göstermeyeceğini belirleyen ayar gibi şeyleri platform değiştirdiğinizde ayarlamanız gerekecek. Bir platformda değişiklik yaparsanız diğerinden de değiştirmeyi unutmayın.

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version