Selamlar sevgili Oyungar okuyucuları bu yazımızda sizlerle Facebook Horizon hakkında konuşacağız. Facebook Horizon’ı bir dijital dünya veya sanal gerçeklik dünyası olarak düşünebiliriz. Haydi ayrıntılara inelim.

Facebook bu kadar kullanıcı kaybederken bir anda dikkatleri toplayacak bir hamle yaptı. Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, Oculus Connect 6 Konferansı’nda resmen dünyayı değiştirecek bir sanal gerçeklik uygulamasını tanıttı ve Mark Zuckerberg bu hamlesiyle sanal gerçekliği yeni bir seviyeye taşıyacaklarını gösterdi.

Nedir bu Facebook Horizon?

Horizon bize sanal bir dünya sunmakla beraber bu dünyada istediğimiz her şeyi yapma olanağı sağlıyor. İnsanlar kendi karakterini yaratıp oyuna giriyor ve bu sanal dünyada kendi oyunlarımızı oluşturabiliyor, başka insanlarla iletişime geçebiliyoruz. Bu insanlarla tıpkı gerçekteki gibi sosyalleşebiliyoruz. İster oyunlar oynuyoruz, ister film seyrediyoruz. Kullanıcılara sanal dünyada yardım sağlayacak ve güvenliklerini koruyacak “Horizon Locals” olarak bilinen insan görevliler etrafta bulunacak. Bunun sayesinde kullanıcıların birbirlerine kötü davranmaları engellenecek ve herkesin saygı ve sevgi içerisinde yaşadığı bir sanal dünya ortaya çıkacak. Bunun dışında eğer bu oyunlarda taciz ve zorbalık yapılırsa bu kullanıcı kendini sanal dünyada kendine özgü yalnız olabileceği bir alana gidebilecek ve o kötü insanlardan kurtulmuş olacak. Tabii ki bu sanal dünyada da engelleme, sessize alma, raporlama gibi imkanlar bulunacak.

Horizon dünyası VR’ı bulunan herkes tarafından oynanabilecek ve oyunun 2020’nin başında çıkacağı söyleniyor. Zamanın şimdiki dönemde su gibi akıp geçtiğini katarsak aylar içerisinde çıkacak bu oyunun gündemde önemli bir yer oynayıp, çok viral bir oyun olacağı tamin ediliyor. Ayrıca bu oyunla birlikte çok yaygın olmayan VR piyasasını da canlandıracağız gibi duruyor.

Bu yazımızda sizler için Facebook Horizon konusuna değindik, kayıt için başvurular başladı bile, yerinizde olsam kaçırmadan Beta için hemen başvuru yapardım. Gerçekten yaratıcı bir fikir ve gelecek temalı filmlerde önümüze çıkan bir şeyin gerçekleşmesi için kısa bir zaman kalmış gibi duruyor. Siz bu sanal dünya hakkında ne düşünüyorsunuz artıları, eksileri nelerdir; yorumlarda belirterek bunu bizimle paylaşabilirsiniz. Kalın sağlıcakla.

 

Bu yazı ilginizi çekebilir; Snapchat Arkadaşlarda Çıkan Emojileri Değiştirme

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version