Discord 7/24 aktif bot yapma işlemi eğer botunuz hazır ise çok kolay. Discord sürekli aktif bot yapımı için bize bir VDS gerekiyor. Peki ayrıntıları ile Discord sürekli açık bot nasıl yapılır?

Discord platformu geliştiriciler için yapay zeka dediğimiz bot yapımına çok uygun. Geliştiricilerin kullanması için hazır kütüphanelerde mevcut. Javascript, Python, Java, C# ve benzeri birçok dil ile bot geliştirebilirsiniz. Bir bot geliştirdikten sonra test aşamalarına kadar kendi bilgisayarınızda çalıştırabilirsiniz. Bu aşamalardan sonra 7/24 sürekli aktif bir Discord botuna çevirmek istiyorsanız botunuzu bir VDS sunucuda çalıştırmanız gerekiyor. Gelin sizlerle sürekli açık Discord bot nasıl yapılır ayrıntılarına girelim.

Discord 7/24 Aktif Bot Yapma

Discord 7/24 Aktif bot yapma işlemi için VDS sunucu kiralamamız gerekiyor. Bu işlem için kendimize uygun gördüğümüz hosting firmasını seçmemiz gerekiyor. Genel olarak Discord botları için çok güçlü ve pahalı bir VDS’e ihtiyaç duymayız. Bu yüzden çoğu hosting firmasının artık Discord botları için bazı paketleri bile mevcut. Gelin şimdi botumuz nasıl 7 / 24 aktif tutarız ona bakalım.

  • Bir hosting firması seçip VDS sunucusu kiralayın.
    Bunu yapmadan önce botu kendi bilgisayarınızda çalıştırıp ne kadar kaynak tükettiğine bakmanız gerekiyor. Eğer sürekli fazla ram tüketiyorsa ram’i yüksek bir paket, çok fazla işlemci gücü gerektiriyorsa güçlü işlemcili VDS sunucuları kiralayabilirsiniz.
  • VDS sunucusu kiraladıktan sonra bize verilen bilgiler ile sunucuya giriş yapıp daha öncesinde bilgisayarımızda çalışan botu sunucuya kurmamız gerekiyor.
  • Botu kiraladığınız sunucuda sorunsuz bir şekilde çalıştırmayı başardıysanız, artık botunuz 7/24 aktif bir şekilde çalışacaktır.

VDS (Virtual Dedicated Server) Nedir?

VDS bir sunucu makinesinin size özel olarak bir kısmının ayrılmasıdır. Örneğin 8 GB ramli bir VDS sunucusu kiralarsanız, veri merkezinde kiraladığınız sunucunun 8 GB rami size özel olarak ayrılır. Bu kiraladığınız ana makine pahalı ve güçlü bir makinedir. İçerisinde 128GB, 256 GB gibi yüksek miktarda ram ve işlemci gücü barındırır. Bu yüzden bunları ayırıp hosting sağlayıcıları satıyor. Bu sunucular veri merkezlerinde 7/24 aktif şekilde internete bağlı ve açık durumda barınırlar. Bu yüzden Discord botunuzu bir VDS’e kurduğunuzda 7/24 aktif olarak çalışacaktır.

İlginizi çekebilir: Discord Emoji Paketi

Size Hosting seçimi konusunda bir not bırakalım. Kaliteli ve uptime değeri gerçekten yüksek bir hosting tercih etmeniz sizin yararınız olacaktır. Eğer internet bağlantısı zayıf bir hosting seçerseniz Discord botunuzun çalışmasında aksamalar gerçekleşebilir. Bu yüzden çok pahalı olmayan ama fiyat / performans dediğimiz bir hosting firması bulmanız yararınıza olacaktır. Böylece botunuz her zaman verimli bir şekilde çalışacaktır.

Yazımızda Discord 7/24 aktif bot yapma üzerine konuştuk, eğer aklınızda kalan bir sorunuz var ise yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Elimizden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

2 yorum

  1. Teşekkürler, java bot kodlamıştım vds kiralayınca içine java yüklemek gerekiyormuş java kullanan arkadaşlar varsa unutmasın yüklemeyi çalışması için botun 7/24 açık bir şekilde.

    • Biz teşekkür ederiz diğer insanlara da yardım edecek bir bilgi verdiğiniz için ek olarak ekleyelim; javascript, python ile kodlanan botların çalışması için de gerekli uygulamaları yüklemeniz gerekiyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version