Diablo 4, Blizzard’ın BlizzCon 2019’daki büyük duyurularından biriydi. Ancak açılış töreninde Blizzard sadece oyunun oynanışını gösterdi. Töreni izleyen Diablo 4 panelinin bir parçası olarak, geliştirme ekibinin bazı üyeleri oyunun diğer özelliklerine ışık tutabildi. İşte Diablo 3 ile Diablo 4 arasında bekleyebileceğiniz en büyük farklar.

Selamlar sevgili Oyungar okuyucuları bu yazımızda yukarıdan anlayabileceğiniz gibi Diablo 3 oyunu ile Diablo 4 arasında bekleyebileceğiniz en büyük farkları sizlerle inceleyeceğiz. BlizzCon 2019’da açıklanan Diablo 4 bakalım bize ne gibi büyük farklılıklar ile birlikte geliyor.

3 Tane Yeni Sınıf

Daha fazla karakter sınıfı muhtemelen yolda, ancak şimdilik, Blizzard oyun için üç sınıf ortaya koydu ve hatta bize her sınıfın neler yapabileceğini gösteren kısa bir teaser verdi.

DRUID
Druidler, hayvan arkadaşlarını, tekliflerini yapmalarına ve düşmanlarını almalarına yardımcı olmak için toplayabilir. Ayrıca elementleri kontrol etmek, kasırgalar ve ışık fırtınaları gibi şeyler yaratmak için özel formlarını kullanabilirler. Ancak Druidler’in sahip olduğu en önemli yetenek şekil değiştiricidir. Biçimlendirme yoluyla, Druids bir kurt adam ve hatta bir kurt haline dönüşebilir bunlar Blizzard’ın şimdiye kadar gösterdiği iki şey. Bu dönüşümler anında gerçekleşir ve oyuncuların aynı formdaki farklı formlardaki yeteneklerini bir araya getirmelerini sağlar. Druid en son Diablo 2’de görülmüştü.

SORCERER / Büyücü
Bu sınıf, tam olarak beklediğiniz türden bir sihir kullanıcısı. Düşmanlarını yavaşlatmak ve onları zayıflatmak, büyük bir ateş topu ile saldırmak veya bir kerede birkaç düşmanı incitmek için bir yağmur yağdırmak için büyük kar fırtınası çağırabilirler. Bu sefer, Büyücüler bir ışık topuna bile dönüşebilir ve etraflarındaki düşmanlar arasında koşabilirler. Diablo 3’teki Mage’yi taklit ediyor gibiler.

BARBAR
Barbarlar, Diablo 3’teki meslektaşlarından biraz değişti. Önceki oyunda kullandıkları büyük, damızlık yeteneklerinden bazılarını koruyacak olsalar da, Diablo 4; Barbar’ı herhangi bir silah ustasına dönüştürüyor. Üstelik bu ustalığı tamamen göstermek için, oyun Barbarların aynı anda farklı silahlar inşa etmelerini sağlayacak. Bu, savaşın ortasında bir ila iki el yapımı araç arasında geçiş yapabileceğiniz ve bir kerede dört farklı silah kullanabileceğiniz anlamına gelir.

Yetenek Ağaçları, Rünler ve Yetenek Seviyeleri

 

Diablo 4, oyunculara yetenek ağaçları, Rünler ve Yetenek Seviyeleri eklemesi sayesinde oynadıkları her bir sınıfı kişiselleştirmenin yeni yollarını da sunacak. Bu süre zarfında isterseniz kozmetik özelleştirmeler bile yapabilirsiniz. Bunlardan bazıları Diablo 2 hayranlarına aşina olsa da, güncellenmiş versiyonlar oyunculara geçmişte olduğundan daha fazla seçenek sunacak.

Yetenek ağaçları, Blizzard’ın sınırlı miktarına dayanarak bize gösterildi, oyuncuların yeteneklerinin her birini farklı yönleriyle geliştirmelerini sağladı; Rünler, en azından Diablo 2’de, onlara yeni efektler vermek için silahlarla donatabileceğiniz özel eşyalardı. Yetenek Seviyeleri tam olarak kulağa nasıl geliyorlarsa öyleler, bireysel yetenekleri biraz daha güçlü hale getirmenin yollarıdır.

Bu yeni özelleştirme özelliklerinin tümü, Diablo 4’ü daha esnek hale getirmek için bir araya getirilmiş. Farklı yetenekler, zırhlar, silahlar, yetenek ağacı geliştirmeleri, Yetenek Seviyeleri ve Rün kombinasyonları sayesinde, Diablo 4 karakterinizi tamamen benzersiz yapabileceksiniz.

Açık Dünya ve Binekler

Diablo 4 geliştiricilerine göre, oyunun ilk genişlemesi olan “Reaper of Souls” ile çıkan Diablo 3’ün Macera Modu’nun piyasaya sürülmesinden çok şey öğrendiler. En önemlisi, oyuncuların istedikleri zaman oyunda istedikleri yere gitmek istediklerini öğrendiler. Bu amaçla, Diablo 4 şimdi tamamen açık dünya. Baştan sona hikaye ile uğraşmak istiyorsanız sorun değil. Ancak, dünyayı keşfetmek ve çeşitli alanlarda yan görevleri tamamlamak istiyorsanız, bunu da yapabilirsiniz.

Yeni dünya haritası oldukça büyük, bu yüzden Blizzard oyuncuları keşfetmelerine yardımcı olacak. Diablo 4’te yeni olan, oyuncuların çevreyi yürüyerek alabileceğinden biraz daha hızlı geçmelerini sağlayacak montajlardır. Bu montajlar aynı zamanda oyunculara bazı süslü hamleleri gösterme şansı verecek, çünkü her bir sınıf artık atlarından – veya ne sürüyorlarsa – zeminde sallanmaya vurabilecekleri yeni bir sökme kabiliyetine sahipler.

Yazımızın burada sonuna geldik, normalde daha fazla yeniliklerimiz var fakat en önemlilerini biz bu şekilde derledik. Umarız içeriğimizi beğenmişsinizdir.

Ayrıca bu yazımız ilginizi çekebilir: Harry Potter: Magic Awakend İnceleme

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version