Counter Strike (CS) ve ünlü kasaları. Belki de birçok oyun bu kasa açma sisteminden esinlenmiştir. Pek çok yayıncı kasa açma üzerine çok fazla içeriğe sahip. Birçok kasa açma sitesini de unutmamak gerek. Bir zamanlar, oyun topluluğunda bir kasa açma eğilimi vardı. Neredeyse her CS yayıncısının kasa açma web siteleriyle sponsorluğu vardı. CS kasalarından ne çıkacağının önceden belirlenebileceğini hiç düşündünüz mü?

CS2 ile birlikte bir ayda açılan kasa sayısında rekor değerlere ulaşıldı. Kasa açılış animasyonunda kalbi yerinden çıkacakmışçasına atan birçok oyuncu kazanma hırsıyla her gün kasa açıyor. Peki kasa aç butonuna tıkladığınızda arka planda neler oluyor hiç düşündünüz mü?

Önerilen: Counter Strike 2 Nasıl Düşer yazımız ilginizi çekebilir!

CS Kasaları Önceden Belirli Mi?

CS kasalarının önceden belirlendiği söylentisini duymuş olabilirsiniz. Aslında, her şey kasayı aç düğmesiyle bağlantılı. Kasaları açana kadar kasalardan ne çıkacağı önceden belli değil. Kasa aç butonuna tıkladığınızda hangi skini alacağınız tamamen belirlenmiş oluyor. Kasa açılışının animasyonu sadece açılışı heyecanlandırmak içindir. Sağ köşedeki X düğmesine basarsanız, çıkacak kostümü anında alırsınız.

CS kasaları önceden ne çıkacağı belli mi?
Basit bir şekilde kasa açarken RNG sistemi.

Her kostümün elde etme şansı vardır. Örneğin bıçak kazanma ihtimalimiz %1, AK-47 için %9 ve Revolver için %80 diyelim. RNG (Random Number Generator) adında bir mekanik sistemi var. Örnek vererek açıklayalım, RNG sistemi bizim için rastgele bir sayı üretiyor ve bu sayı 1 ise bıçak, 2 ile 9 arasında ise Ak-47, 9 ile 100 arasında ise Revolver kazanıyoruz.

Tabii bu çok basit bir açıklama. Counter Strike (CS) açık kaynaklı bir oyun olmadığı için kasa açma sisteminin kodlarını da bilmiyoruz tabi. Ancak şansa dayalı tüm sistemler bu basit sistem üzerine kuruludur.


Yazımızın sonuna sürpriz bir ek bırakalım:

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version