Telegram uygulaması son zamanlardaki gizlilik konulu olaylardan dolayı çok fazla yeni üye kazanmış durumda. Bu üyeler de Telegram uygulamasını keşfetmeye çalışırken bazı zorluklar yaşamakta. Bu zorluk normal bir zorluk çünkü çoğu kullanıcı Whatsapp gibi başka bir iletişim uygulamasından tamamen başka bir iletişim uygulamasına geçiş yapmakta. Daha önce engellediğimiz insanlaır Telegram üzerinden de engellemek isteyebiliriz. Bu da bize Telegram kişi engelleme işlemini yapmamız gerektiğini gösterir. Peki Telegram’da kişi nasıl engellenir?

Telegram Kişi Engelleme

Birçok kullanıcı sosyal medya platformlarında engelleme butonunu sık sık kullanmak zorunda kalıyor. Gerek rahatsız edici davranışta bulunan insanlar için gerek diğer sebeplerden dolayı. Bazı insanları bulunduğunuz tüm platformlardan engellemeniz gerekiyor olabilir. Telegram üzerinde de engelleme butonu bulunmakta. Sizi rahatsız eden kişileri tek tuş ile engelleyebilir, sizinle iletişim kurmalarına engel olabilirsiniz. Peki Telegram kişi engelleme nasıl yapılır:

  • Engellemek istediğiniz kişiye tıklayın ve profiline gidin.
  • Ardından profil sayfasındaki üç nokta üzerinden Engelle (Blokla) butonuna basın.
  • İşlemi onayladıktan sonra artık istediğiniz kişi engellenmiş olacak.

Telegram Kişi Engelleme Neden Yapılır?

Her platformda olduğu gibi Telegram uygulamasında da rahatsız edici kişiler, hesaplar olabilir. Bunlarla girdiğiniz gruplarda veya başka yerlerde karşılaşabilirsiniz. Böyle kişilerle konuşmak yerine direkt olarak engellemeye gitmek en iyisi olarak gözüküyor. Kişiyi engellediğinizde profil resminize, çevrimiçi veya son ziyaret bilginize engellediğiniz kişi ulaşamaz ve size mesaj gönderemez. Bu sayede rahatsız olduğunuz kişileri engelleyerek onlardan tamamen uzaklaşabilirsiniz.

Telegram Engel Nasıl Kaldırılır?

Bir kişiyi engelledikten sonra tekrardan engelini açmak istiyorsanız, o kişinin engelini kaldırmanız gerekir. Bunu yapmak ise oldukça kolay. Sizlere adım adım anlatalım.

  • Ayarlar kısmından ‘Gizlilik ve güvenlik’ kısmına girin.
  • Ardından ‘Kara Liste’ veya ‘Engellenmiş Kullanıcılar’ tarzındaki seçeneğe tıklayın.
  • Buradan engellediğiniz kişilere ulaşabilir ve engellerini kaldırabilirsiniz.

Bu yazımızda sizler için Telegram kişi engelleme nasıl yapılır sorusuna yanıt bulduk ve bazı ayrıntılı bilgileri paylaştık. Eğer aklınızda bir soru kaldıysa bizlerle yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın. En kısa sürede yorumunuza cevap vermeye çalışacağız. Sağlıkla kalın ve sizi rahatsız edenleri engellemeyi unutmayın.

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version