Epic Games, Fortnite Chapter 2 ile alakalı bilgi sızıntıları hakkında oldukça tedbirli davranıyor. Bu hafta şirketin oyuna gelecek bir yeniliği daha paylaşılmadan sızdırıp çevrimiçi olarak paylaşan bir test oyuncusunu dava etti.

Epic Games, geçtiğimiz dönemlerde aynı şekilde bir test oyuncusu olan Ronald Sykes adlı oyuncuya da bir dava açmıştı. Yeni harita tasarımının sızdığını öne süren şirket, test oyuncusunu gizlilik sözleşmesi ihlali nedeniyle dava etmişti.

Fortnite Chapter 2 Sızıntısı

İlk dava açılan test oyuncusundan sonra Epic Games’in dava ettiği ikinci şahıs Montreal’daki Keywords Stuidos‘un deneme oyuncusu Lucas Johnston adlı kişi oldu. Kanada basınında gündeme gelen haberlere göre Epic Games, Quebec Yüksek Mahkemesi’nde Johnston’a karşı bir dava açtı. Epic Games’in Johnston’a karşı açtığı davanın nedeni ise aynı şekilde çok gizli bilgilerin yayınlanması oldu.

Mahkeme delillerine dayanarak Johnston’ın oyuna yeni gelecek içeriklerin ekran görüntüsünü çektiğini ve başkalarına e posta gönderdi söyleniliyor. Ancak şahsın kendisi, çevrimiçi ortama bu görüntülerin nasıl sızdığından haberi olmadığını ve bir bilgisi olmadığını iddia ediyor. Elimize geçen bilgilere göre Johnston, Keyword Stuidos içinde yapılan bir soruşturma anında yakalanıyor.

Bu soruşturma sonucunda sızıntıyı yapan kişinin Johnston’un bir arkadaşı olduğu ortaya çıkıyor. Bu olaylar yüzünden 13 Eylül’de işten kovuluyor.

Epic Games bu duruma fazlasıyla sinirli. Şirketi sürpriz yapmaktan alıkoyduğu için gizlilik sözleşmesini çiğnediğini iddia etti ve 85 bin dolardan daha fazla zarara uğradığını savundu.

Sizce Epic Games bu kurallar hakkında çok mu katı davranıyor? Bu davranışları oyuncular tarafından tepki çekmesine yol açabilir mi? Yoksa gerçekten gerektiği gibi mi davranıyor? Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz yorumlarda belirtebilirsiniz.

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Uyku Sorunu İçin Kulaklık Seti: Modius Sleep

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version