Çoğu CS:GO oyuncusu artık Counter-Strike 2’yi oynayabilir durumda, bu yüzden ilk kez katılanlar, CS:GO’da kullandığı ayarlarını CS2’de kullanmak isteyebilirler.

CS2, esasen eski oyunu zamanla değiştirmek üzere tasarlanmış yeni bir CS:GO versiyonudur ve tam sürümün çıkış tarihi yaklaşmaktadır.

1 Eylül itibariyle, milyonlarca oyuncunun erişim sağladığı tahmin edilmektedir. Eğer hala beta sürümüne dahil değilseniz, prime üyeliği olan ve bir rütbeye sahip bir hesaba olmanız gerekiyor. Ayrıca, CS2 için sistem gereksinimleri rehberimize buradan göz atabilirsiniz.

CS2 konsol komutları

CS:GO’da olduğu gibi, bu komutları geliştirici konsolunda kullanabilirsiniz.

cq_netgraph 1

Net graph komutu, CS:GO’daki gibi, gecikme gibi değerleri veren bir komuttur.

cl_showfps 1

Bu komut, ekranın üzerinde canlı bir FPS (saniyede yüklenen kare) gösterecektir, böylece sisteminizin CS2 ile nasıl başa çıktığını görebilirsiniz.

voice_modenable

Bu komut, oyun içinde sesli sohbeti açıp kapatmanızı sağlar.

voice_scale 0.5

Ses ölçeği komutunu kullanarak, takım arkadaşlarınızın sesli sohbetinin ses düzeyini ayarlayabilirsiniz. Bu bir ölçeklenebilir komuttur, yani komutun sonundaki sayıyı 0-1 arasında artırabilir veya azaltabilirsiniz.

fps_max 0

fps_max komutu saniyede kare sayısına (FPS) sınırlama getirmenizi sağlar. Ancak, sınırsız olmasını istiyorsanız, basitçe 0 olarak ayarlayın.

disconnect

Bu komut, adından da anlaşılacağı gibi, sizi anında bulunduğunuz sunucudan ayırıp ana menüye gönderecektir.

quit

Eğer CS2’yi tamamen kapatmak ve masaüstüne geri dönmek istiyorsanız, bu komutu kullanabilirsiniz.

CS2 alıştırma, antrenman komutları

Eğer diğer oyuncular veya botlar tarafından kesintiye uğramadan sakin bir şekilde haritaları ve silahları incelemek için bir oyun başlatmak istiyorsanız, huzurlu bir antrenman ortamı oluşturmak için aşağıdaki pratik komutları kullanabilirsiniz.

sv_cheats 1

Hileler komutu gerçek hileler değildir, endişelenmeyin. Sadece düzenli eşleştirmenin temel sınırlamalarını geçmenize izin verir, bu nedenle aşağıdaki bazı komutlar için bunu kullanmanız gerekecektir.

noclip

Harita etrafında uçmak ve duvarların içinden geçmek istiyorsanız, “noclip” size bunu yapma imkanı tanır. Ayrıca bunu bir tuşa bağlayarak komutla noclip’i etkinleştirebilirsiniz.

sv_infinite_ammo 1

Bu komut tüm silahlarınıza sonsuz mermi ve el bombalarına da izin verir.

mp_respawn_on_death_ct 1;mp_respawn_on_death_t 1

Bu komut, öldüğünüzde sizi hemen yeniden doğrur.

mp_roundtime 60

Bu, tur kesintisi olmadan bir saat boyunca pratik yapma süresi sağlar.

mp_buytime 60000;mp_buy_anywhere 1;mp_maxmoney 65535;mp_startmoney 65535

Bu, silahları herhangi bir zamanda ve haritanın herhangi bir yerinde satın almanıza izin verir. Para komutları, bunu yapmak için yeterli paranız olduğundan emin olur.

mp_restartgame 1

Bazı durumlarda, yukarıdaki komutların etkili olması için oyunu yeniden başlatmanız gerekebilir ve bunu “restartgame” komutuyla yapabilirsiniz.

bot_kick

Bu komut tüm botları sunucudan anında atar.

bot_add

Kötü hissederseniz ve botları geri getirmek isterseniz, bu komutu kullanabilirsiniz.

CS2 başlatma kodları

Oyun içi komutlarının yanı sıra, CS:GO’yu başlatırken kullanabileceğiniz birkaç başlatma komutu da öneriyoruz. Bunları eklemek için, oyunun Steam kütüphanesinden “özelliklerine” gitmeniz gerekecek. Oyunun üzerine sağ tıklayarak ulaşabilirsiniz.

-novid

Novid, başlangıçtan önce video oynatılmasını engelleyerek sizi ana menüye daha hızlı getirir.

-high

High komutu, CS2’nin CPU kullanımı açısından yüksek öncelik verilmesini sağlar, böylece diğer uygulamalar veya arka plan işlemleri kaynakları tüketemez.

-nojoy

Bu komut, joystick girişini devre dışı bırakarak RAM kullanımını azalttığı söylenen CS:GO’da popülerdi. CS2’de hala geçerli olup olmadığını bilmiyoruz, ancak eklemek zarar vermez.

CS2 konsol nasıl açılır?

CS2’de konsolu etkinleştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Oyunda, ayarlara ulaşmak için menüye gidin.
  2. Ayarlar menüsünde, ‘Oyun‘ sekmesine tıklayın.
  3. Geliştirici Konsolu Etkinleştir (~)‘ adlı bir ayar göreceksiniz. Bu ayarı ‘Evet‘ olarak değiştirin.

Bu işlemi tamamladıktan sonra, konsolu herhangi bir zamanda açmak için klavyenizin genellikle sol üstünde bulunan ~ veya ` tuşuna basabilirsiniz.

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version