Selamlar sevgili Oyungar okuyucuları bu yazımızda sizlerle birlikte Bilgisayar üzerinden oynanabilecek masa oyunları hakkında konuşacağız. Ayrıca bu oyunları çekici kılan şeyin de bilgisayar üzerinden arkadaşlarla oynanabilecek masa oyunları olması, arkadaşlar ile her şey daha zevkli değil mi? Tabii ki hepimiz arkadaşlarımızla buluştuğumuz da oynadığımız masa oyunlarını, arkadaşlarımızla bilgisayar üzerinden online bir şekilde oynamak istiyoruz. Bizde sizler için bu oyunlara çok benzeyen oyunları araştırdık buyurun bu oyunları inceleyelim.
Business Tour oyunundan bir kesit.
İlk önce Monopoly’ye benzeyen Business Tour oyunuyla başlayalım. Business Tour 2017 yılında Steam üzerinden ücretsiz bir masa oyunu şeklinde yayımlandı. Bu oyunda Monopoly gibi bir tahta ve bu tahtanın üzerinde belirli şehirler vardır. En fazla 4 kullanıcı girebilecek şekildedir. Herkes bir karakter seçer ve zar atılarak oyunu kazanılmaya çalışılır. Bu oyun için tasarlanmış 10 adet DLC vardır ve bunlar zarın şeklini veya oyundan önce seçtiğiniz karakteri değiştirmek üzeredir.

 


 

Tabletop Simulator oyunundan bir kesit.

İkinci oyunumuz ise birçok masa oyununu barındıran ve yine Steam üzerinden 2015 tarihinde yayımlanan Tabletop Simulator. Fakat bu oyun diğerine nazaran 31.00 TL olarak satışa sunuldu. Bu oyun için Steam Workshop bölümünde editörlerin tasarladığı UNO, Poker, Monopoly, Bowling, Domino gibi çok daha fazla popüler oyun bulunuyor. Bu oyunda da oyunun kendi tasarladığı DLC modlar var bunlarla daha da fazla oyuna sahip olunuyor ve tabii ki bunlar da ücretli. Ayrıca Tabletop Simulator bize VR desteği de sunan bir oyun.

 


 

Blockle oyunundan bir kesit.

Son masa oyunumuza gelicek olursak bu oyun Steam’da 2017 yılında çıkan ve size resmen Jenga oynatan Blockle oyunu. En fazla 6 kişi ile oynanan bu jenga oyunun diğerlerinden farkı bu oyun FPS oyunu ve kendi elini görerek oynuyorsun. Bu oyun Steam üzerinde sadece 10 TL. Bu oyunu ister arkadaşlarınla yan yana, istersen farklı bilgisayarlardan oynayabilirsiniz.

 


 

Son olarak bir şeyler söylemek gerekirse bu bilgisayar üzerinden oynanılabilecek masa oyunlarının üçünü de oynayan biri olarak üçünü de tavsiye ederim arkadaşlarınızla eğlenebileceğiniz, güzel vakit geçirebilceğiniz oyunlardır.

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

3 yorum

  1. Pingback: Snapchat Arkadaşlarda Çıkan Emojileri Değiştirme - Oyungar

Bir Yorum Yap

Exit mobile version