Valorant Sistem Gereksinimleri Neler? Sorusu son dönemlerde oyun severlerin sıkça araştırdığı ve merak ettiği konular arasında yer almaktadır.

Valorant oyunun son dönemlerde oldukça popüler hale geldiğini ve birçok kişi tarafından tercih edildiğini söyleyebiliriz. Bundan dolayıdır ki pek çok kişi bilgisayarına kurarken sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığı konusunda çeşitli araştırmalar yapmaktadır. Sizlerde Valorant oyununu bilgisayarınıza kurmak istiyor ancak sistem gereksinimlerini merak ediyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Valorant Sistem Gereksinimleri Neler? Sorusunu cevaplandırmaya çalışacağız.

Valorant Sistem Gereksinimleri Neler?

Valorant Sistem Gereksinimleri Neler? Sorusuna verilebilecek iki cevap bulunmaktadır. Bunlardan birisi minimum sistem gereksinimleri diğeri ise maksimum sistem gereksinimleridir. Önerecek olduğumuz sistem gereksinimi tercih etmeniz sizlerin bu oyunu en iyi şekilde oynayabilmenize olanak sağlayacaktır. Peki, minimum sistem gereksinimleri nelerdir? Gelin, hep birlikte bakalım.

  • İşletim sistemi: Windows 7
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo E8400 (Intel)
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran kartı: Intel HD Graphics 4000
  • Ekran kartı belleği: 1 GB VRAM

Yukarıda belirtmiş olduğumuz gereksinimler Valorant oyunu için minimum sistem gereksinimleridir. Bunun yanı sıra sizlere önereceğimiz sistem gereksinimleri şunlardır;

  • İşletim sistemi: Windows 10 64-bit
  • İşlemci: Ryzen 3 1200 (AMD)
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran kartı: AMD Radeon R7 240
  • Ekran kartı belleği: 2 GB VRAM

Yukarıda belirtmiş olduğumuz sistem gereksinimleri ile birlikte bu oyunu mükemmel bir kalite ve hızda oynayabilmeniz mümkündür.

Valorant Kaç GB Ekran Kartı?

Valorant oyununu iyi bir şekilde oynayabilmeniz için en az NVIDIA GeForce GT 730 ekran kartını sahip olmalısınız. Eğer AMD bir ekran kartı kullanıyorsanız, AMD Radeon R5 240 ekran kartını kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra Zula oyununa ait sistem gereksinimlerine Zula Sistem Gereksinimleri yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Valorant 4 GB RAM Oynanır Mı?

Valorant oyunu için minimum 4 GB’lık bir RAM’e ihtiyacınız bulunmaktadır. Bu seviyeden daha düşük RAM’ler üzerinde Valorant’ı sağlıklı bir şekilde oynayabilmeniz mümkün değildir. Ayrıca daha yüksek seviyede RAM kullanmanız oyunu daha iyi bir şekilde oynamanıza olanak sağlayacaktır.

Valorant Kaç FPS Alırım?

Valorant Kaç FPS Alırım? Sorusu kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Ancak önerilen FPS oranı 60’tır. İyi bir şekilde oyunu oynayabilmek için yaklaşık olarak 60 FPS’lik bir orana ihtiyacınız bulunmaktadır. Bunun içinse, en azından Intel i3-4150 işlemci, NVIDIA GeForce GT 730 Ekran kartı ve 4 GB RAM kullanmanız gerekmektedir.

Valorant 32 Bit Oynanır Mı?

Valorant 32 bit olarak oynayabilmeniz mümkündür. Burada dikkat etmeniz gereken noktanın bilgisayarınızda yaklaşık olarak 15 GB yer bulunması gerektiğini tekrar hatırlatalım. Eğer bu değerleri sağlarsanız olukça keyifli bir şekilde Valorant oynayabilirsiniz.

Valorant Yüksek Ayarlarda Oynanır Mı?

Valorant için tercih edebileceğiniz en kaliteli ayar 1024*768’tir. Eğer yeterli bir sisteminiz yoksa görüntü ayarlarını daha düşüğe indirebilirsiniz. Ancak FPS kontrolünü tam bir şekilde sağlayıp sistem ayarlarını önerilen düzeye getirdiğinizde tam anlamıyla harika bir oyun deneyimi ile karşılaşacağınızı söyleyebiliriz.

Valorant Sistem Gereksinimleri

Valorant Sistem Gereksinimleri ile ilgili olarak edinmeniz gereken tüm bilgileri sizlerle paylaşmaya çalıştık. Riot Games tarafından 2 Haziran 2020 yılında piyasaya sunulan Valorant şimdiden pek çok kişinin ilgi duyduğu oyunlar arasında yer almayı başarmıştır. Önermiş olduğumuz sistem gereksinimlerini karşılayarak sizlerde bu harika oyunu keyifle oynayabilirsiniz. Bunun yanı sıra sizlerde oyuna ilişkin olarak sistem gereksinimleri ile ilgili düşüncelerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Paylaş.

2 yorum

    • Merhabalar,
      Eğer minimum sistem gereksinimleri civarında bir bilgisayarınız var ise fps düşüklüğü, donma gibi sorunlar olması normal. Maalesef en düşük ayarlarda ne kadar oynayabilirseniz o kadar. Fakat eğer daha iyi bir bilgisayarım var yine de donuyor diyorsanız, bilgisayarınızın özellikleri hakkında daha ayrıntılı bilgi verirseniz anormal bir durum var ise değerlendirelim.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version