Günümüzde bir çok ihtiyaç için bir teknoloji aleti kullanılmakta. Bu teknoloji aletleri de çalıştırılmak veya kullanılmak için kumandaya ihtiyaç duyuyor. Bu kumandaları; kaybedebilir, bir yerde unutulabilir veya birbiriyle karıştırılabilir. Bu sorunları çözmek için ise dünya devi olan Xiomi şirketi bir uygulama yayımladı ”Peel Me Remote”. Bu uygulama ile birlikte basitçe telefonu televizyon kumandası olarak kullanabilirsiniz.

Bu uygulama Android işletim sistemli telefon veya tabletler için Çin şirketi ve dünya devi olan Xiomi tarafından yapıldı. Uygulama bir çok Android işletim sistemli tablet veya telefonlarda bulunan kızılötesi donanımını kullanıyor. Birçok tablet veya telefonda bulunan bu donanım için tabii ki istisnalarda var. Kızılötesi donanımının kullanılmadığı cihazlarda ise uygulama, bağlanmak istediği teknolojik alete eğer Wi-Fi bağlantısı bulunuyorsa Wi-Fi üzerinden bağlanıyor.

Bu uygulamanın asıl amacı ise yukarıda da yazdığımız gibi sorunları engellemek ve daha kolay ve basit bir yapıyla kumandalara sahip olmak. Yani televizyon, klima, yazıcı ve bir çok kumandayla kullanılan teknolojik aleti tek bir evrensel sanal bir kumandaya dönüştürülüyor. Bu kumanda ise neredeyse her zaman yanınızda bulunan telefonunuz oluyor.

Peel Remote’a Nasıl Cihaz Eklenir ?

Bu uygulamayı kullanmak hiç zor değil. Hangi marka TV markasına sahip olduğunuz veya Nerede yaşadığınız bu uygulama için fark etmiyor. Televizyonunuz ister Samsung TV, ister Apple TV, ister Lg TV olsun yani her marka televizyonu destekliyor.

Nasıl kullanılır sorusuna gelecek olursak;

  • Öncelikle Google Play Store’dan Peel Mi Remote uygulamasını indirin.
  • Ardından Uygulamayı Açın ve karşınıza gelen ekrandan Televizyonunuzun Markasını Seçin.

  • Televizyonunuzu kapatın.
  • Telefonunuzun ucu televizyona bakacak şekilde tutun ve Güç Düğmesine Basın.

  • Size ”Televizyonunuz Açıldı Mı?” diye bir soru sorulacak ve ona Açıldıysa Evet, Açılmadıysa Hayır ‘a basın.

Wi-Fi ile Nasıl Cihaz Eklenir ?

Yazdığımız gibi her telefonda kızılötesi donanımı bulunmuyor ve bu donanım bulunmayan telefonlarda, cihaz eklemekte biraz değişiklik olabiliyor. Uygulamayı açtığınız zaman Wi-Fi ağınızı aramanız lazım. Yapmanız gerekenler ise şu şekilde;

  • Uygulamaya girdikten sonra, Ekranın alt kısmında bulunan Başlat Tuşuna Tıklamanız Gerekiyor.

  • Ardından ise Bağlanmak İstediğiniz Cihazı Seçmelisiniz.

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Bilgisayarı Mobilden Kontrol Etmek: Microsoft Remote Desktop

Paylaş.
Bir Yorum Yap

Exit mobile version