Rust’a 2021 Ağustos ayı ile birlikte gelen yeni güncelleme ile birlikte oyunculara balık tutma mekaniği eklendi. Peki Rust Balık Nasıl Tutulur, Rust balık tutma özelliği nasıl kullanılır? Gelin sizlere öğretelim.

Öncelikle yem bulmamız gerekiyor

Rust’ta balık tutmak için yem gerekir. Envanterinizde halihazırda bulunan yemeklerinizi balık tutmak için yem olarak kullanabilirsiniz. Eğer spesifik olarak bir yem (kurtçuklar veya solucanlar) istiyorsanız çiftçilik yapmaya başlamanız gerekiyor. Bitkilerinizi hasat ederken balık tutmak için yem bulma şansınız var.

Şimdi balık tutmak için hazır gibiyiz?

Rust balık nasıl tutulur?

Oyunda balık tutmak için El Yapımı Olta almanız gerekecek. 80 Hurda karşılığında bir karakol otomatından satın alabilirsiniz. Oltayı aldıktan sonra, yukarıdaki resimdeki gibi balık tutabileceğiniz bir alan bulun. Nerede hangi balığı tutabileceğinizi gerçek hayattaki gibi düşünün. Örneğin okyanusta bir tatlı su balığı tutamazsınız.

Not: Şu anda konsol için nasıl balık tutulacağı hakkında bir bilgimiz yok. Sadece PC sürümü için nasıl tutulacağını biliyoruz.

Balıkçılık için kontroller oldukça kolay. Balık tutmak istediğiniz alanı bulun ve sağ tıklama ile oltanızla hedef alın. İyi bir yer bulduğunuzu hissettiğinizde, oltayı atmak için sol tıklamayı kullanın. Konumunuzu ayarlamanız gerekiyorsa, hareket etmek için A & D’yi kullanın. Oltanın ucu battığında, geri sarmak için S tuşunu kullanın.

Bizce balık tutmak her hayatta kalma oyununda bulunması gereken bir özellik. Rust’a eklenmesi de oyuna ayrı bir hava katacaktır diye düşünüyoruz. Arkadaşlarınızla birlikte balığa çıkmanın tadı farklı olsa gerek. Haydi rast gele!

Paylaş.

Yazılımcı, site sahibi, editör, oyun ve teknoloji hastası. Bu aralar kripto ile ilgileniyor.

Bir Yorum Yap

Exit mobile version